середа, 15 червня 2016 07:25

За останні 20 років 60 тис. мігрантів загинули на шляху до інших країн

За останні 20 років 60 тис. мігрантів  загинули на шляху до інших країн
Фото: Із відкритих джерел

За останні 20 років у пошуках кращого життя на шляху в інші країни загинули 60 тисяч мігрантів.

Така цифра називається в представленому в Берліні у вівторок звіті Міжнародної організації міграції (МОМ) "Рокова подорож, друге видання", повідомляє Укрінформ.

"Більш як 60 тисяч мігрантів вважаються такими, що померли або зникли безвісти на морських і сухопутних маршрутах по всьому світу з 1996 року", - йдеться в дослідженні.

При цьому, переконані в МОМ, справжня кількість жертв набагато більша. За словами директора Центру аналізу даних глобальної міграції Франка Лачко, мігранти гинуть часто в тих місцях, де їхню смерть просто нікому фіксувати.

Згідно із звітом, опублікованим 14 червня, лише в 2015 році загинули або зникли безвісти приблизно 5,4 тис. мігрантів. При цьому в 2016 році більше 3,4 тис. мігрантів загинули по всьому світу, з них 80% - це ті, хто намагався дістатися Європи морем. У МОМ вважають, що знайти вдалося більше половини тіл загиблих.

Організація також привертає увагу до проблеми, з якою стикаються близькі цих людей, які не можуть отримати відомості про своїх зниклих родичів. Існуючі в світі системи розшуку зниклих мало опікуються проблемою цієї категорії громадян.

"Необхідно докласти всіх зусиль, щоб ідентифікувати загиблих, у тому числі шляхом створення міжнародних і регіональних баз даних", - йдеться в доповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мігранти спалили табір для біженців.

Зараз ви читаєте новину «За останні 20 років 60 тис. мігрантів загинули на шляху до інших країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути