Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2017 12:11

За коментар "Обама-обезяна" штрафували - колишній російський троль розповів про особливості роботи

За коментар "Обама-обезяна" штрафували - колишній російський троль розповів про особливості роботи
Серіал "Картковий будинок" став посібником з американського політикуму

Російські тролі, котрі працюють на американський електорат, набагато обізнаніші та освіченіші, ніж ті, хто флудять у вітчизняних мережах.

Колишній російський троль розповів телеканалу "Дождь" про те, як відбирують для міжнародного відділу "Агенства інтернет-досліджень", також відомого як "фабрика тролів" та "ольгінські тролі", про методички та зміст коментарів

До міжнародного відділу "фабрики тролів", котрий тролить Америку та Європу, йде дуже серйозний відбір. Там працюють люди, котрі закінчили міжнародні факультети, навчалися на журналістів, сходознавців. Крім того, це мають бути ідеологічно правильні люди. На співбесіді їх перевіряють на ідеологічну благонадійність.

Екс-троль розповідає, що з самого початку у його "колег" була дуже серйозна робота, адже завдання було - сформувати думку в США. Російські тролі націлювалися на найбільші видання - New York Times, Washington Post. Завдання - спровокувати якомога більшу дискусію. Звичне усім користувачам Ру-нета "Обама — обезьяна, а Путин — молодец" і подібні коментарі не проходили, і за них навіть були штрафи.

Троль має бути обізнаний із проблемами суспільства, котре він тролить. Співробітник "Агенції інтернет- досліджень" перечитували десятки тисяч коментарів до статей, аби зрозуміти, про що люди пишуть, що їх турбує, а потім самі влізали в дискусію.

В США "гарячими" темами є податки, володіння зброєю, ЛГБТ. Додаткові кілька десятків "лайків" заробляв коментар релігійного спрямування - американці, котрі сидять на форумах та новостійних порталах, дуже релігійні. Тролі-закордонники отримували спеціальні методички, а результати їх роботи вимірювалися реакцією - кількістю коментарів та "лайків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські тролі через Pokemon Go намагалися розхитати Америку перед виборами

Аби тролі розібралися в американській політиці, їх примушували дивитися культовий серіал "Картковий будинок", примушували вчити мову та аналізувати помилки один одного — перевіряли кожну кому, кожне формулювання.

CNN вважає, що вибір "Карткового будинку" в якості посібника про американський політикум був неправильний - поведінка персонажів серіалу більше нагадує поведінку російських політиків, ніж справжнє життя Білого дому, Конгресу і Сенату.

Завдання було - якнайбільше розхитати човен. Про Клінтон писали лише погане - про "злиті" імейли, про її статки, про те, що Клінтони і так уже надто довго затрималися у владі.

"У нас не було цілі повернути американців до Росії. У нас була ціль налаштувати американців проти свого уряду. Викликати безлад, викликати невдоволення, знизити рейтинг Обами", - розповідає троль. А про Росію та про Путіна взагалі згадувати було заборонено. Також було заборонено працювати без VPN і фотографуватися в офісі - так намагалися зменшити ризик, що спецслужби "по IP вирахують" "фабрику".

Російські тролі намагаються розгорнути сепаратистські настрої в США, але постійно виказують себе через свою неграмотність

Зараз ви читаєте новину «За коментар "Обама-обезяна" штрафували - колишній російський троль розповів про особливості роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути