Ексклюзиви
пʼятниця, 13 жовтня 2017 16:22

Російські тролі через Pokemon Go намагалися розхитати Америку перед виборами

Спроби російських тролів чинити провокації в Америці через популярну гру провалилися.

"Ольгінські тролі" чинили спроби розхитати американське суспільство через гру з доповненою реальністю Pokemon Go і соцмережі перед президентськими виборами в США, повідомляє в результатах власного розслідування CNN.

З "Ольгінськими тролями" пов'язують спільноти та облікові записи в соціальних мережах. Одна із них - спільнота Don't Shoot Us та повязаний з нею сайт donotshoot.us.

У липні 2016 спільнота сайту в соцмережі Tumblr закликала читачів позмагатися в грі Pokemon Go. Конкурс був тематичним — покемонів треба було збирати в місцях поліцейського свавілля та давати їм імена жертв. Після цього учасники конкурсу мали робити скріншоти з компрометуючими покемонами, викласти їх у мережу та надіслати організаторам. Як зразок організатори конкурсу продемонстрували покемона на імя Ерік Ґернер. Це ім'я афро-американця, який загинув у Нью-Йорку, коли поліціянт застосував до нього задушливий прийом. Переможцям обіцяли подарункову картку від Amazon.

Автор: CNN
  Інструкція від тролів щодо так званого "конкурсу".
Інструкція від тролів щодо так званого "конкурсу".

Журналісти припускають, що тролі намагалися таким чином розпалити пристрасті довкола правоохоронних органів та міжрасові протиріччя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ольгінські тролі" роздувають в США ісламофобію

Правоохоронці стверджують, що жоден із гравців у Pokemon Go не взяв участі у конкурсі. Amazon спростував інформацію, що хтось купував їх подарункову картку для цього конкурсу.

В компанії Niantic, котра розробила гру, висловили своє обурення діями тролів.

"Із тих зображень, якими з нами поділилися в CNN, ясно, що ресурси нашої гри були використані в рекламних акціях третіми особами без нашого дозволу", - прокоментували розробники. Також вони сказали, що гра використовувалася неправильно, адже вона не передбачає створення скріншотів, постів у соцмережі та інших видів комунікації між гравцями.

Сторінка Don't Shoot Us на Tumblr досі працює, але орієнтується уже на заходи в підтримку Палестини.

Pokemon Go запустили влітку 2016 року. Пік популярності гри припав на серпень. Тоді в цю гру щодня грало більше 10 млн чоловік у США. Восени гра почала втрачати аудиторію.

Зараз ви читаєте новину «Російські тролі через Pokemon Go намагалися розхитати Америку перед виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути