пʼятниця, 06 жовтня 2017 14:00

"Ольгінські тролі" роздувають в США ісламофобію

"Ольгінські тролі" роздувають в США ісламофобію
Один із закликів тролів: "Ні - більше мечетям на американській землі". Фото: extranewsfeed.com

Російські "Ольгінські тролі", відомі за кордоном як Internet Research Agency, розпалюють у штаті Техас ненависть до мусульман .

Експерти звинувачують в анти-мусульманських мітингах Росію - тролів з Санкт-Петербурга видало погане знання англійської мови, повідомляє CNN.

Перший спалах ісламофобії в Техасі відбувся в травні 2016 року, коли мешканці Хьюстона вийшли протестувати проти відкриття Центру ісламської культури в місцевій бібліотеці.

Людей на вулицю вивела спільнота у Facebook під назвою Heart of Texas. На її сторінці було розміщено фейкове повідомлення, що кошти на ісламський центр взято із місцевого бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В каталонському референдумі знайшли великий російський слід

Анти-мусульманські настрої є одним із основних важелів російської пропаганди в США. Вони мають на меті активізувати людей, котрі сприйнятливі до подібних меседжів. Їх зміст іноді виражається навіть в тому, що мусульмани – це загроза американському стилю життя.

Поінформовані джерела стверджують, що Facebook передав Конгресу дані про близько 470 сторінок, котрі так чи інакше були пов'язані із Heart of Texas. Сама сторінка спільноти отримала 249,000 "лайків" перед тим, як на неї впали підозри.

В ході розслідування з'ясувалося, що спільнотою Heart of Texas керують "Ольгінські тролі", котрі працюють в спеціально обладнаному офісі в Ольгіно (історичний район Санкт-Петербурга). Один із учасників анти-мусульманського мітингу зізнався, що вони не бачили жодного із організаторів на власні очі.

Серед постів, котрі публікувалися в спільноті – "Ні мечетям в Техасі!", "Допоки ми терпітимемо свавілля лібералів?!" та звинувачення лібералів у прагненні узурпувати владу, якщо президентом стане Гіларі Клінтон.

Нетерпимість до лібералів, вигуки "Допоки?!" добре знайомі українцям. А ось американці розпізнали "руку Кремля" не за лозунгами, а за граматикою. Наприклад, один із постів свідчив "Texas Police Is the Best", що не правильно – "рolice" в англійській мові – завжди в множині, а значить правильно було б "Texas Police Are the Best". Помилок подібного характеру і висловлювань, котрі просто перекладали програмою-перекладачем і навіть не корегували – було дуже багато.

Heart of Texas функціонувала до недавнього часу і влітку цього року мала близько 225,000 фоловерів, а в один момент їх кількість перевищила кількість підписників техаських представництв Демократичної та Республіканської партій разом.

Facebook починає роботу зі створення антипропагандистських алгоритмів і додатків, які запобігатимуть зовнішним втручанням до виборів з допомогою соціальних мереж, заявив Цукерберґ

Зараз ви читаєте новину «"Ольгінські тролі" роздувають в США ісламофобію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути