вівторок, 24 квітня 2018 18:40

Виїзд з Японії для туристів зроблять платним

Виїзд з Японії для туристів зроблять платним
Збір буде автоматично включатися у ціну квитків в портах і аеропортах.

Туристи та японці, які покидатимуть країну будуть змушені сплатити податок в розмірі 1 тис ієн (близько $12). Нововведення почне діяти з 7 січня 2019 року.

Стягувати прощальний збір планується в портах і аеропортах. Збір буде автоматично включатися у ціну квитків, пише The Straits Times.

Звільнять від сплати податку дітей віком до 2-х років та транзитних пасажирів, які покинули Японію протягом 24 годин після прибуття.

За рахунок туристичного податку планується профінансувати будівництво об'єктів до олімпійських та паралімпійських ігор 2020 року. Також кошти підуть на розвиток туристичної інфраструктури, навчання гідів іноземних мов, та популяризацію японського туризму в світі.

Згідно із законопроектом, у всьому громадському транспорті повинні з'витись електронні системи оплати, а wi-fi має стати безкоштовним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Із лікарями приїжджають пожежники" - українка про виклик швидкої допомоги в Японії

Очікується, що за три місяці дії нових правил Японія додатково заробить 6 млрд ієн ($56 млн).

Однією із причин введення нового мита став постійно зростаючий потік туристів. Так, 2017-го країну відвідало майже 29 млн мандрівників, що на 19% більше, ніж у попередньому році.

Українцям для того щоб потрапити в Японію потрібна віза, яку слід оформляти заздалегідь у посольстві цієї країни. Оформлення візи до Японії може зайняти від 4 до 30 днів. Рішення про дозвіл на в'їзд приймають не в посольстві, а в Міністерстві закордонних справ Японії, ось чому весь процес займає стільки часу. Консульський збір за візу в Японію на стягується. Але за пересилку документів доведеться заплатити $5 – $10.

Зараз ви читаєте новину «Виїзд з Японії для туристів зроблять платним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути