Ексклюзиви
вівторок, 26 жовтня 2021 10:55

Втратила титул заради любові: японська принцеса вийшла заміж
4

Японська принцеса 29-річна Мако одружилася з простолюдином Кеєм Комуро та втратила королівський статус.

26 жовтня племінниця імператора Нарухіто покинула резиденцію своєї родини та стала Мако Комуро, повідомляє Kyodo.

"Принцеса декілька разів вклонилася своїм батькам — наслідному принцу Фуміхіто та принцесі Кіко, а також обійняла молодшу сестру принцесу Како. Члени родини махали нареченій, доки її авто не зникло з поля зору", - йдеться у повідомленні.

Фото: Kyodo

Відповідно до законів Японії, жінки з імператорської родини втрачають свій статус після шлюбу з чоловіком нешляхетного походження. Через те, що принцеса вийшла заміж за простолюдина, Мако відмовилася не лише від титулу, а й від традиційної одноразової виплати в $1,35 млн, яка зазвичай виплачується члену королівської сім'ї при від'їзді з дому.

Мако житиме в апартаментах у Токіо, готуючись до переїзду в Нью-Йорк. Члени імператорської родини не мають паспортів, тож вона має подати заяву на отримання документів. Очікується, що до Сполучених Штатів подружжя зможе поїхати не раніше наступного місяця.

Після одруження Мако та Кей мали дати пресконференцію, але згодом вирішили поширити серед ЗМІ письмові заяви та відповіді на п'ять обраних запитань. Це пояснили тим, що колишня принцеса відчуває тривогу, коли уявляє, що треба буде відповідати на запитання усно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схуд на 305 кілограмів

Спочатку пара збиралася побратися 2018-го, але церемонію відклали, бо сім'я Комура постала перед фінансовими труднощами. Після весілля пара переїде в США, де Комура працює юристом. Через надмірне освітлення стосунків у ЗМІ принцеса Мако страждала від стресового розладу.

Пара познайомилася 2012-го, будучи студентами Міжнародного християнського університету в Токіо. Вони заручилися 2017 року. Пізніше з'явилися новини про фінансові проблеми матері Комура, яка взяла позику в колишнього нареченого і не повернула.

Зараз ви читаєте новину «Втратила титул заради любові: японська принцеса вийшла заміж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути