четвер, 11 травня 2023 15:01

Спецтема: Війна Росії проти України

"Володимир Путін – найнебезпечніший дурень у світі" – The New York Times

"Володимир Путін – найнебезпечніший дурень у світі" – The New York Times
Президент Росії Володимир Путін сподівався на бліцкриг в Україні. Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент Росії Володимир Путін ніколи не мав "плану Б" повномасштабного вторгнення в Україну.

Не розробив його, бо дійсно розраховував швидко захопити Київ і поставити там маріонетковий уряд, повідомив колумніст і триразовий лауреат Пулітцерівської премії Томас Фрідман у статті The New York Times "Володимир Путін – найнебезпечніший дурень у світі".

На його думку, відсутність "плану Б" робить війну Путіна однією з найбезглуздіших в сучасній історії.

Фрідман вважає, що диктатор поставив себе в ситуацію, коли "не може перемогти, не може програти і не може зупинитися".

Через відсутність запасної стратегії Путін вдався до тактики масованих обстрілів громадянської інфраструктури та тривалої війни на виснаження. Таким чином прагнув встановити контроль над частиною територій. І це "продати російському народу як велику перемогу", пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ, "втома" від війни, "атака" на Кремль ‒ головні тези з інтерв'ю Зеленського

"План Б полягає в тому, щоб приховати, що план А зазнав невдачі. Якби ця військова операція мала назву, вона б називалася "Операція "Збережи моє обличчя". Це робить цю війну однією з найбезглуздіших воєн сучасності – президент однієї країни знищує громадянську інфраструктуру іншої країни, допоки не буде достатнього прикриття для нього, щоб приховати той факт, що він був великим дурнем", – йдеться у колонці.

На думку Фрідмана, війна може зупинитися незалежно від того, виграє чи програє Росія, у той момент, коли цього захоче Путін.

Він припустив, що Путін може побоюватися невдоволенням "СВО" у росіян. І з цієї причини "зайшов так далеко" у війні, що готовий криміналізувати будь-яку форму інакомислення.

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна, вважаючи його винним у незаконній депортації тисяч дітей з України. Це є воєнним злочином. Видача ордера означає, що Путіна можуть заарештувати, якщо він поїде до будь-якої країни-члена МКС.

У квітні Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію і насильницьке переміщення російськими окупантами українських дітей на територію РФ. Підтримала притягнення до відповідальності винних.

Зараз ви читаєте новину «"Володимир Путін – найнебезпечніший дурень у світі" – The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути