середа, 21 лютого 2018 06:06

Визначили найкращих фотографів світу
11

 Ленні Сміт із Шотландії виграв у номінації "Дика природа". Спіймав у кадр куницю, котра тримає мишу.
Фото: Lenny Smith
Куттуб Уддін із британського Західного Сассекса отримав перемогу в номінації "Макро"
Перше місце у номінації "Пейзаж". Фото будинку рибалки на сваях у Малаккській протоці поблизу Індонезії
 2-е місце у категорії "Спорт" - аварія мотоцикла під час перегонів
Террі Донеллі із Ліверпуля отримав перемогу у номінації "Природа". На фото - сипуха, котра розшукує здобич.

Міжнародна організація фотографів Societies of Photographers визначила переможця щорічного конкурсу Photographer of the Year Awards.

У конкурсі взяли участь близько 8,5 тис. знімків, які розподілили на 26 категорії. На кадрах були зображені різноманітні події та явища. Біженці під час порятунку у Середземному морі, футуристичний макіяж та моторошні комахи., повідомляє Daily Mail.

Ленні Сміт із Шотландії виграв у номінації "Дика природа". Спіймав у кадр куницю, котра тримає мишу.

"Хоча я спеціалізуюся на весільних фото, я люблю природу. Намагався сфотографувати куницю роками. Жодне фото не була таким хорошим, як це", - говорить.

Куттуб Уддін із британського Західного Сассекса отримав перемогу в номінації "Макро". Сфотографував голову малазійського мурахи-солдата.

Террі Донеллі із Ліверпуля отримав перемогу у номінації "Природа". На фото - сипуха, котра розшукує здобич.

Донеллі працює фотографом у сфері спорту, PR та архітектури. Говорить, сипуху сфотографував на фермі поблизу свого будинку, поки тестував можливості нового об'єктива. Вважає сов гарними та витонченими створіннями.

Донеллі також посів 2-е місце у категорії "Спорт" за своїм фото аварії мотоцикла під час перегонів. Говорить, спортсмен не травмувався і швидко повернувся до змагання.

У номінації "Пейзаж" переміг колишній міністр людських ресурсів із Куалу Лумпура Чан Он Фон. На його фото - будинок рибалки на сваях у Малаккській протоці біля Індонезії.

"Я використав довгу експозицію на чотири хвилини, щоб заспокоїти море, а також захопити рух хмар. "Маленьке гніздо "- це хатина для відпочинку рибалок. Фото підказує, що хмари намагаються шукати притулок від шторму у гнізді ", - описав своє фото автор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фотографи показали Київ із незвичайного ракурсу

Друге місце в категорії "ЗМІ і документалістика" зайняло фото мусульманина, що йде біля провулка Брік Лейн в східному кінці Лондона. Даний район відомий як Банглатаун. Його населяють мусульмани - мігранти з Бангладешу. Автор фото - Рос Грайв.

Італійська банкір Кітті Коен перемогла в категорії "Подорожі" з кадром з 32-го поверху готелю в Нью-Йорку. Знімок золотого орла приніс норвезькому Бьорну Стуедалю друге місце в категорі ї"Монохром". Фотографія бика, який скидає чоловіка в море на півдні Іспанії, забезпечила Хайме Мецвайду друге місце в номінації "Події".

Журі міжнародного конкурсу World Press Photo опублікувало список робіт фіналістів. На перемогу в 9 основних номінаціях змагається кількадесят світлин. За перемогу в головній категорії - "Фотографія року" поборються відразу п'ять авторів.

Зараз ви читаєте новину «Визначили найкращих фотографів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути