пʼятниця, 10 квітня 2020 12:50

Він "відновлюється": у вилікуваних пацієнтів знову фіксують коронавірус

Він "відновлюється": у вилікуваних пацієнтів знову фіксують коронавірус
У Південній Кореї зафіксували повторну активність коронавірусу у тих, хто одужав. Фото: Reuters

Близько пів сотні пацієнтів, які одужали від Covid-19 у Південній Кореї, знову отримали позитивний результат тесту на коронавірус.

Південна Корея була однією з перших країн, де зафіксували поширення коронавірусу за межами Китаю. Однак уряд швидко зреагував і зміг приборкати пандемію без замороження економіки карантином.

За словами генерального директора Корейського центру з контролю над захворюваннями Чона Юн Кьона (Jeong Eun-kyeong), у людей, які вилікувалися, повторний тест знову показує позитивний результат, пише Bloomberg. Вірус радше "реактивувався", ніж вони знову заразилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бенкет під час чуми: як повії заразили коронавірусом "золоту молодь"

Він додав, що "було багато випадків, коли пацієнт під час лікування давав негативний результат одного дня і позитивний - іншого". Повноцінне видужання - це коли 2 тести, проведені з 24-годинним інтервалом, показують негативні результати.

Згідно з даними Центру Джона Гопкінса, станом на 9 квітня у Південній Кореї було зафіксовано 10 423 випадки зараження Covid-19 - при цьому 6 973 вже вилікувалися, а 204 померли. Одна з наймасштабніших програм тестування у світі і технологічний підхід до відстеження інфекцій дозволили Південній Кореї стримувати епідемію без блокування та закриття бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «Він "відновлюється": у вилікуваних пацієнтів знову фіксують коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути