пʼятниця, 16 липня 2021 10:20

Відомо, хто стане наймолодшою людиною в космосі

Назвали ім'я четвертого учасника космічного польоту на борту пілотованого корабля New Shepard компанії мільярдера Джефа Безоса Blue Origin.

18-річний Олівер Дамен стане наймолодшою в історії людиною, яка здійснить космічний політ, повідомила пресслужба космічної компанії. 20 липня він полетить разом із Безосом, його братом Марком і легендарною льотчицею 82-річною Воллі Фанк, яка стане найстаршою людиною, що побуває в космосі.

"New Shepard підніметься на висоту 100 кілометрів і в умовах невагомості нерухомо зависне на декілька хвилин. Космічні туристи зможуть спостерігати за планетою з ілюмінаторів, після чого корабель повернеться на Землю", - йдеться в повідомленні.

Дамен полетить замість переможця аукціону Blue Origin, який придбав місце на New Shepard за $28 млн. Компанія не розкриває особу переможця. Через зайнятість він полетить на другому рейсі.

Дамен — син керівника нідерландської компанії Somerset Capital Partners Йоса Дамана. 2020 року він закінчив школу та за рік отримав ліцензію пілота. З вересня 2021-го вивчатиме фізику та менеджмент інновацій в Утрехтському університеті.

Автор: blueorigin.com
  Йос Даман мав летіти замість невідомого переможця аукціону Blue Origin, але вирішив подарувати квиток синові
Йос Даман мав летіти замість невідомого переможця аукціону Blue Origin, але вирішив подарувати квиток синові

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 100 тис. людей вимагають залишити Джеффа Безоса в космосі

11 липня британський мільярдер і власник Virgin Galactic 70-річний Річард Бренсон злітав у космос. Корабель під час першого туристичного суборбітального польоту досяг кордону з космосом і приземлився на космодромі "Америка" у США. Своїм польотом Бренсон випередив Безоса. Virgin Galactic конкурує з Blue Origin у сфері космічного туризму.

Зараз ви читаєте новину «Відомо, хто стане наймолодшою людиною в космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути