пʼятниця, 04 грудня 2020 17:02

Від коронавірусу кожні 9 с у світі вмирає людина

Від коронавірусу кожні 9 с у світі вмирає людина
Хвора на коронавірус у лікарні в США / Reuters

Більше 1,5 млн людей загинули у світі від Covid-19. Від хвороби кожні 9 с на планеті фіксують смерть людини. Лише за останні 2 місяці зафіксовано 500 тис. смертей. Майже 65 млн людей заразилися. Найбільш постраждала країна – США. Там 3 грудня зафіксували рекордну кількість смертей за день – 2857.

Тільки за останній тиждень у середньому за день у світі вмирали від хвороби більше 10 тис. людей. Цифра невпинно зростає щотижня. Багато країн зараз борються з 2-ю і 3-ю хвилями пандемії, які сильніші, ніж 1-ша. Там запроваджують нові карантинні обмеження. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати ухвалили закон про вакцини

За даними ВООЗ, від коронавірусу за останній рік померло більше людей, ніж від туберкульозу 2019-го, і майже вчетверо більше, ніж від малярії.

У США від коронавірусу загинуло понад 276 тис. осіб. На країни обидвох Америк припадає понад 50% зареєстрованих випадків смертей від хвороби. У країнах Латинської Америки загинуло більш як 450 тис. осіб.

Велика Британія стала першою країною, яка схвалила вакцину проти Covid-19, розроблену німецькими компаніями BioNTech і Pfizer Inc., випередивши решту світу в перегонах за початок масової вакцинації.

Однак очікується, що на ранніх етапах поставки вакцини будуть обмежені, а значить, кожній країні, що починає кампанію, доведеться розставити пріоритети на основі факторів ризику.

Очікується, що регулюючі органи США схвалять вакцину в середині грудня. Тим часом, в Україні за час пандемії зафіксовано 13 195 смертей від коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Від коронавірусу кожні 9 с у світі вмирає людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути