Ексклюзиви
вівторок, 12 травня 2020 12:36

"Входимо в нову фазу пандемії": Меркель розповіла про те, що залишиться після карантину

"Входимо в нову фазу пандемії": Меркель розповіла про те, що залишиться після карантину
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає, що з послабленням карантинних заходів країна вступає в нову фазу пандемії. За даними на ранок 12 травня, в Німеччині захворіли Covid-19 172 576 чоловік, одужали 145 617. Фото: Reuters

Хоча Німеччина вступає в "нову фазу пандемії", тобто послаблює режим карантину, Ангела Меркель висловилася про те, що все-таки залишиться важливим після прийдешніх послаблень введеного через коронавірус карантину.

6 травня німецький уряд узгодив правила для другого етапу зняття карантинних обмежень, введених в березні. Наприклад, вимога дотримуватись дистанції продовжиться мінімум до 5 червня. Однак і тут не без плюсів: найближчим часом дозволять зустрічатися родичам, які проживають окремо один від одного, чого не можна було зробити раніше, пише DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Він "відновлюється": у вилікуваних пацієнтів знову фіксують коронавірус

Підбила підсумок процесу часткового зняття карантинних заходів Ангела Меркель. Вона вважає, що Німеччина вступає в нову фазу пандемії. Але послаблення не повинні стати причиною повторного поширення вірусу. І певні практики, засвоєні громадянами на карантині, будуть затребувані ще довго. Дотримання дистанції, миття рук, уникнення натовпу - все це залишиться.

"Необхідно, щоби поряд з послабленнями у нас справді зберігалася впевненість у тому, що люди дотримуватимуться основних правил: дистанція, прикривати рот і ніс на знак поваги до інших. Це дуже важливо", - підкреслила Меркель.

Користувачі соцмереж кепкують зі слів Володимира Путіна про перемогу над коронавірусом. Як виявилось, "новий мем" про печенігів не такий уже й новий і використовується президентом РФ далеко не вперше.

Зараз ви читаєте новину «"Входимо в нову фазу пандемії": Меркель розповіла про те, що залишиться після карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути