Ексклюзиви
середа, 23 червня 2021 04:10

Вбивці журналіста Хашоггі отримали бойову підготовку в США — ЗМІ

Вбивці журналіста Хашоггі отримали бойову підготовку в США — ЗМІ
Хашоггі вбили 2 жовтня 2018 року в Генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі. Фото: скриншот із відео

Четверо саудівців, які брали участь у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі, раніше пройшли бойову підготовку на території США.

Їх навчання відбувалося за умовами "контракту, схваленого Держдепартаментом", пише The New York Times.

Підготовку чотирьох саудівців проводила охоронна компанія Tier 1 у Арканзасі. За заявою компанії, підготовка містила стрільбу, протидію атаці та призначалася для забезпечення більш надійної охорони та захисту саудівських лідерів. Крім цього саудівців навчали стеження і ближнього бою.

Держдепартамент США видав ліцензію компанії Tier 1 на проведення військового вишколу саудівської королівської гвардії в 2014 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство журналіста: США наклали санкції проти Саудівської Аравії

Виконавчий директор компанії Cerberus Capital Management, якій належить охоронна компанія, підтвердив інформацію про проходження навчання. Але підкреслив, що не має ніякого відношення до вбивства журналіста.

59-річного Хашоггі вбили 2 жовтня 2018 року в Генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, коли той пішов туди, щоб забрати необхідні для майбутнього весілля документи. Його наречену до відомства не пустили й через п'ять годин очікування їй повідомили, що журналіст вже покинув будівлю.

У Хашоггі були давні зв'язки з королівською родиною Саудівської Аравії, але він критично писав про нинішній уряд і спадкового принца Мухаммеда ібн Салманов Аль Сауді.

Згодом наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд визнав, що несе відповідальність за вбивство журналіста Джемаля Хашоггі, тому що воно сталося в період його управління державою. Однак він заявив, що про злочин не знав.

Торік в Саудівській Аравії засудили до смертної кари п'ятьох причетних до жорстокого вбивства Джамаля Хашоггі. Крім того, суд виніс вирок восьми особам за їх участь в злочині, засудивши їх до ув'язнення на терміни від 7 до 20 років.

Зараз ви читаєте новину «Вбивці журналіста Хашоггі отримали бойову підготовку в США — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути