неділя, 17 березня 2019 17:14

У Росії сім'ї влаштували жорстоке цькування за листи до Путіна

У Росії сім'ї влаштували жорстоке цькування за листи до Путіна
Селяни почали цькувати російську сім'ю за листи до Путіна. Фото: скріншот

У російському селі Томсіно Псковської області односельці зацькували 12-річну дівчинку Таїсію Перчікову за листи Путіну з проханням допомогти її мамі.

Дівчинка написала президентові, що її мама працює санітаркою в дві зміни і чергує в реанімації, але зарплати не вистачає на життя. Після цього редакція "Радіо свобода" випустила статтю про сім'ю. Місцева влада пообіцяла допомогти їм, але пізніше адміністрація Псковської області відмовила, повідомляє "Медуза".

У цей же час звичайні росіяни почали надсилати пожертви Перчіковим - речі та гроші, які сім'я витратила на ліки, одяг і необхідні речі. Селяни помітивши, що Печірковим надсилають допомогу, влаштували сім'ї справжнє цькування. Також ситуацію загострив сюжет телеканалу "Росія", де Перчікових звинуватили в у тому, що вони "підхопили модний рух дауншіфтинг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В мережі обговорюють росіянина, який вивісив на будинку український стяг

Дівчинку обзивали "ідіоткою, вискочкою", перестали з нею дружити і навіть звинувачували в крадіжках. Тасю перевели на дистанційне навчання, а її мама звільнилася з роботи і навіть почала отримувати погрози від місцевих. Так 24 лютого Олені зателефонували з незнайомого номера і заявили, що "якщо ти не розумієш одного разу, наступного разу дочка буде порвана від вуха до вуха". Крім того, селяни в коментарі "Медузі" схвалили цькування сім'ї.

"Ця Лєнка розповідає журналістам, що отримує в лікарні за зміну 5600 в місяць. Ну і що? Моя дружина отримує стільки ж, але щось нам трактора і ноутбуки в подарунок не надсилають через це. А у цій вистачає нахабства просити щось", - заявив односельчанин.

Інша селянка сказала, що особисто не знайома з Перчіковимі, але від дочки знає, що "Тася та ще вискочка і провчили її по заслузі".

В Україні набув чинності закон про протидію булінгу. За цьку­вання передбачили штраф від 750 грн до 3,4 тис. грн або громадські роботи протягом 20–60 год. За провину дітей 14–16 років санкції накладатимуть на їхніх батьків. Якщо керівник навчального закладу не повідомить про цькування у поліцію, також понесе покарання.

Зараз ви читаєте новину «У Росії сім'ї влаштували жорстоке цькування за листи до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути