понеділок, 07 березня 2022 00:00

Спецтема: Війна Росії проти України

В Росії збираються конфісковувати корупційні кошти чиновників

В Росії збираються конфісковувати корупційні кошти чиновників
Путін буде конфісковувати корупційні кошти чиновників. Фото: ТАСС

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про вилучення на користь держави "корупційних коштів чиновників", якщо сума надходжень перевищує дохід за три роки.

Суму буде вилучено, якщо не надано достовірних відомостей, що підтверджують законність їх отримання, інформує ТГ-канал ТАРС.

Згідно із цим законом банківські рахунки держслужбовців, а також членів їхніх сімей, включаючи неповнолітніх дітей, перевірятимуться російською прокуратурою. Якщо з'ясується, що надходження на них перевищують загальний дохід чиновника та його родичів за три роки більш як на 10 тисяч рублів, до суду надійде позов про примусове вилучення цих коштів до бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії може загрожувати дефолт - аналітики

Щоб не втратити гроші, чиновник має довести законність їх появи на рахунку. Під час перевірки даних співробітники прокуратури зможуть розмовляти з самою посадовою особою, а також надсилати запити до держорганів, банків, кредитних організацій та відомств, що відповідають за реєстрацію нерухомості.

Російський рубль обвалився до історичного мінімуму. Курс євро в рублях зріс на 35% — до 132 руб­лів, долар — на 33% — до 117 рублів. Росія не може виплатити свої зобов'язання.

Європейський Союз оголосив, що заморозить активи Путіна та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Це зробили також Велика Британія, Австралія, Японія.

Зараз ви читаєте новину «В Росії збираються конфісковувати корупційні кошти чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути