пʼятниця, 16 серпня 2024 18:54

Спецтема: Ворог біля українського кордону

В РФ підскочив рівень невдоволення владою через операцію ЗСУ на Курщині

В РФ підскочив рівень невдоволення владою через операцію ЗСУ на Курщині
Стрибок невдоволення владою став рекордним з осені 2022 року, коли російський диктатор Володимир Путін оголосив першу масову мобілізацію. Фото: ТАСС

У Росії невдоволення владою підскочило до максимуму з часів заколоту ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Причиною стала операція ЗСУ в Курській області Росії, що триває понад тиждень і вже охопила понад 1000 квадратних кілометрів території РФ. Опитування провів Фонд "Громадська думка" 11 серпня.

"Невдоволення росіян владою підскочило до максимуму з липня 2023 року, коли ПВК "Вагнер" зчинила заколот, а танки Євгена Пригожина ледь не дійшли до Москви", - йдеться у повідомленні.

Так, 25% росіян заявляли, що дії влади викликають у них "обурення".

За тиждень частка обуреної діями влади збільшилася на 7 процентних пунктів. І, за даними ФОМ, цей стрибок став рекордним з осені 2022 року, коли російський диктатор Володимир Путін оголосив першу масову мобілізацію. Тоді частка "невдоволених" владою зросла з 21% до 31% за три тижні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В окопи відправляють кухарів": в ЗСУ розповіли про критичну ситуацію на Донеччині

Опитування показало, що втрата контролю над десятками сіл у Курській області, повідомлення про жертви та перекидання в регіон солдатів-строковиків різко підвищили рівень страху в російському суспільстві.

Про "тривожний" настрій серед знайомих та колег під час опитування заявили 45% росіян - рекордне число з жовтня 2023 року. При цьому стрибок тривожності на 12 процентних пунктів за два тижні став найрізкішим з часів першої мобілізації.

Схожий сплеск стресу в російському суспільстві за два тижні ФОМ фіксував у травні 2023 року, коли українські безпілотники вперше атакували Москву та Кремль. Тоді рівень тривожності стрибнув на 11 процентних пунктів.

При цьому, попри наростаючий стрес, рівень довіри росіян до Путіна на тлі подій у Курській області навіть зріс - з 78 до 80%.

Водночас рейтинг його партії "Єдина Росія" просів з 49% наприкінці липня до 44% станом на 11 серпня, що стало найнижчим за останні 10 місяців.

Українські війська продовжують просуватися у Курській області РФ. Ворожі російські триколори падають на землю, а військові країни-агресорки здаються в полон, повідомили у ЗСУ 15 серпня.

У Курській області РФ українські військові 14 серпня взяли у полон понад сотню російських солдатів. Рота військових РФ прийняла рішення здатися після того, як військове керівництво покинуло їх напризволяще.

Зараз ви читаєте новину «В РФ підскочив рівень невдоволення владою через операцію ЗСУ на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути