понеділок, 15 січня 2018 01:43

В Південно Африканській Республіці протестувальники розгромили магазин H&M через невдалу рекламу

В Південно Африканській Республіці протестувальники розгромили магазин H&M через невдалу рекламу
Через невдалу рекламу люди б'ють магазини. Фото: Без табу

У місті Йоганнесбург (Південна Африка) протестуючі атакували магазини одягу шведської компанії H&M. Вони були обурені рекламою з темношкірою дитиною в зеленій толстовці, на якій написано "Найкрутіша мавпочка в джунглях". Жителі порахували, що це прояв расизму.

Протестуючі розбили вітрини, розкидали одяг і перевернули манекенів. Також був випадок, коли протестувальники увірвалися в торговий центр East Rand, увійшли в магазин H&M і вкрали кілька предметів. Поліцейські застосували гумові кулі, щоб розігнати демонстрантів. Про постраждалих в ході протестів не повідомлялося, повідомляє The Gurdian.

Варто відзначити, що реклама швидко розлетілася по соціальним мережам і була розкритикована. Після цього шведська компанія принесла свої вибачення і зняла рекламу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штатам не потрібні переселенці з "країн-смердючих дірок" - Трамп

Популярна шведська марка одягу H&M виявилася в центрі скандалу: на сайті бренду з'явилася серія знімків з дітьми, одягненими в толстовки з різними написами. У кофті з написом Coolest Monkey in the Jungle ( "найкрутіша мавпочка в джунглях") автори каталогу зняли темношкірого хлопчика. Як відомо, в останні роки проблема расизму є однією з найбільш популярних в світі. Таким чином, слово "мавпочка" є абсолютно неприйнятним в ставленні до темношкірих людей.

Зараз ви читаєте новину «В Південно Африканській Республіці протестувальники розгромили магазин H&M через невдалу рекламу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути