пʼятниця, 16 червня 2017 08:17

В ООН вирішили заснувати Контртерористичне управління

В ООН вирішили заснувати Контртерористичне управління
Його очолюватиме заступник Генерального секретаря організації. Фото: Reuters

Генеральна Асамблея прийняла рішення заснувати в Секретаріаті ООН Контртерористичне управління. Його очолюватиме заступник Генерального секретаря організації.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"Головне завдання нової структури буде зводитися до реалізації Глобальної контртерористичної стратегії ООН. Вона являє собою план дій щодо усунення умов, які сприяють поширенню тероризму, а також у боротьбі з ним. У Стратегії пропонуються заходи по зміцненню потенціалу держав і ООН в цій області", - йдеться в тексті.

З Департаменту з політичних питань в Контртерористичне управління переведуть ті відділи та структури, які раніше займалися проблемами тероризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи обстріляли із забороненої зброї будинки мирних жителів

"Генеральний секретар вважає, що боротьба з тероризмом та запобігання войовничого екстремізму належать до найважливіших пріоритетів ООН в її зусиллях з протистояння загрозам миру та безпеки. Тому він сподівається, що ця реформа структури контртерористичної системи ООН сприятиме нарощуванню зусиль ООН у справі запобігання конфліктів, зміцнення миру і розвитку", - йдеться в заяві.

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен О'Брайен закликав припинити вогонь на сході України, щоб забезпечити людей, які там проживають водою.

Зараз ви читаєте новину «В ООН вирішили заснувати Контртерористичне управління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути