субота, 03 лютого 2018 01:14

У Мінфіні США розповіли, чим небезпечні санкції проти Росії

У Мінфіні США розповіли, чим небезпечні санкції проти Росії
У США стурбовані санкціями проти РФ. Фото: Reuters

Міністерство фінансів США вважає, що поширення санкцій на держборг Росії може мати негативний вплив не тільки на економіку та бізнес Росії, але також негативно вплинути на американських інвесторів і їх активи.

Про це йдеться в доповіді відомства, передає Bloomberg.

"Оскільки у російській економіці через реальний та фінансовий сектори є зв'язку з міжнародними компаніями та інвесторами, наслідки санкцій не обмежуватимуться російськими владними структурами і компаніями. Поширення санкцій може обмежити конкурентоспроможність великих керуючих компаній США і потенційно привести до негативних побічних результатів для світових фінансових ринків і компаній ", - наголошується в документі.

У той же час в доповіді йдеться про те, що негативних наслідків для американських інвесторів можна уникнути, якщо Євросоюз і інші партнери Вашингтона введуть аналогічні санкції щодо РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін прокоментував "кремлівську доповідь"

Доповідь Мінфіну був підготовлений відповідно до прийнятого в 2017 році законом про протидію противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA).

У документі, який був переданий до Конгресу разом з "кремлівським доповіддю" 29 січня, вказується, що він не анонсує санкції і не описує конкретні наміри влади США щодо Росії в цій сфері.

"Кремлівська доповідь" була опублікована Мінфіном США 29 січня (30 січня за київським часом). До неї потрапили 114 впливових російських чиновників і керівників держкомпаній, 96 олігархів, а також керівництво адміністрації президента Росії, всі федеральні міністри, керівники МВС, Слідчого комітету, ФСБ і Росгвардіі. Сам факт присутності у списку не має на увазі застосування санкцій. Їх можуть накласти пізніше.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні США розповіли, чим небезпечні санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути