Ексклюзиви
пʼятниця, 22 жовтня 2021 09:42

В ЄС домовились продовжити дозволяти пересування через кордони

В ЄС домовились продовжити дозволяти пересування через кордони
Лідери ЄС домовились координувати свої дії. Фото: Pexels

Лідери країн ЄС домовились координувати дії для сприяння свободи пересування у межах Євросоюзу та в'їзду до ЄС за допомогою ковід-сертифікатів.

Про це зазначили у заяві Євроради за підсумками саміту лідерів 21 жовтня.

"З огляду на розвиток епідеміологічної ситуації, Єврорада закликає до подальшої координації для сприяння вільному пересуванню в межах Євросоюзу і в'їзду до ЄС, та перегляду двох рекомендацій Євроради. Єврокомісію заохочують прискорити роботу щодо взаємного визнання ковід-сертифікатів з третіми країнами", - йдеться у документі.

Глави держав закликали посилити боротьбу з дезінформацією про Covid-19 і вакцини. Фейки назвали однією з причин небажання людей вакцинуватися.

"Щоб і далі збільшувати показники вакцинації у всьому ЄС, потрібно збільшити зусилля для протидії сумнівам щодо вакцин, у тому числі дезінформації, зокрема у соцмережах. Потрібно залишатися пильними щодо появи та поширення потенційних нових варіантів вірусу", - кажуть лідери.

Вони заявили про готовність і надалі сприяти боротьбі з коронавірусом у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вибилась у світові лідери за кількістю Covid-смертей

"Лідери закликають швидко усунути перешкоди для глобального розповсюдження вакцин і запрошують Єврокомісію і надалі вести прямі перемовини з виробниками щодо цього. Це дозволить країнам-членам прискорити поставку вакцин у країни, які найбільше їх потребують. ЄС продовжить підтримувати виробництво і вакцинацію у країнах-партнерах", - йдеться у заяві.

За останню добу в Україні виявили 23 785 нових хворих на коронавірус - максимум за весь час пандемії. З них дітей – 1800, медпрацівників – 391. Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстрували у Львівській (1647), Дніпропетровській (1641), Одеській (1484) і Запорізькій (1391) областях.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС домовились продовжити дозволяти пересування через кордони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути