Ексклюзиви
середа, 19 липня 2017 08:49

У Баренцевому морі підняли два танки "Шерман"
6

Спеціалісти аварійно-рятувального загону Північного флоту підняли з дна Баренцевого моря два американських танки "Шерман" часів Другої світової війни.

Два середніх танка "Шерман" із затопленого в 1945-му році транспортного човна "Томас Дональдсон" були виявлені в районі острова Кильдин. Торік, рятувальники підняли з цього самого місця один танк.

За півтора тижня водолази-глибоководники у легкому обладнанні за допомогою підводних апаратів на дистанційному управлінні виконували роботи на глибині більше 50 метрів. За цей час їм вдалося розібрати завали на верхній палубі і в трюмі і забезпечити підйом на палубу кілектора двох танків "Шерман", а також інші предмети, зокрема гільзи від зенітних озброєнь.



За рішенням командуючого Північним флотом в найближчий час кілекторний човен в місці підводно-технічних робіт замінить плавкран. З його допомогою планується підняти з транспорту "Томас Дональдсон" ще кілька великих одиниць автомобільної та бронетанкової техніки.

Зараз ви читаєте новину «У Баренцевому морі підняли два танки "Шерман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути