середа, 08 грудня 2021 09:47

В аеропорту спіймали підозрюваного у вбивстві журналіста

В аеропорту спіймали підозрюваного у вбивстві журналіста
Затриманого обвинувачують у вбивстві арабського журналіста. Фото: Reuters

Підозрюваного у причетності до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі 33-річного Халеда Аєда Аль-Отаібі затримали у паризькому аеропорту імені Шарля де Голля.

Поліція підтвердила цю інформацію Spiegel.

Чоловіка затримали вранці перед посадкою на рейс. Він перебуває під вартою прикордонної поліції в аеропорту.

Халед Аєд Аль-Отаібі був членом Королівської гвардії Саудівської Аравії. Він мав квиток на рейс до столиці країни Ер-Ріяда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивці журналіста Хашоггі отримали бойову підготовку в США — ЗМІ

Інтерпол розшукував його на основі міжнародного ордера на арешт. Генеральний прокурор Парижа попросив про екстрадицію чоловіка до Туреччини. Якщо затриманий погодиться на екстрадицію, його посадять на літак до Туреччини. В іншому разі рішення про екстрадицію прийматиме суд.

59-річного Хашоггі вбили 2 жовтня 2018 року у Генконсульстві Саудівської Аравії у Стамбулі, коли той пішов туди, щоб забрати необхідні для майбутнього весілля документи. Його наречену до відомства не пустили й через п'ять годин очікування їй повідомили, що журналіст вже залишив приміщення.

У Хашоггі були давні зв'язки з королівською родиною Саудівської Аравії, але він критично писав про нинішній уряд і спадкового принца Мухаммеда ібн Салмана Аль Сауда.

Згодом наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд визнав, що несе відповідальність за вбивство журналіста Джемаля Хашоггі, тому що воно сталося в період його управління державою. Однак він заявив, що про злочин не знав.

Торік у Саудівській Аравії засудили до смертної кари п'ятьох причетних до жорстокого вбивства Джамаля Хашоггі. Крім того, суд виніс вирок восьми особам за їх участь у злочині, засудивши їх до ув'язнення на терміни від 7 до 20 років.

Зараз ви читаєте новину «В аеропорту спіймали підозрюваного у вбивстві журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути