Ексклюзиви
середа, 17 січня 2024 15:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Успіхи Путіна проти України валяться, мов картковий будиночок

Успіхи Путіна проти України валяться, мов картковий будиночок
Путін зустрічається з главами муніципальних утворень суб'єктів Росії в Московській області, 16 січня 2024 року / East News

Думки у виданні Newsweek оглядача Айла Сліско

Володимир Путін стикається з потоком внутрішніх труднощів, коли Москва веде військову боротьбу майже через два роки після свого вторгнення в Україну.

Путін, який має намір переобратися в березні, став об'єктом все більшої кількості критики вдома через такі питання, як інфляція в Росії, відключення тепла та електрики серед зими та поводження зі своїми солдатами в Україні.

Попри недавню серію безперервних російських повітряних і наземних атак проти України, Росія спостерігає дедалі меншу віддачу після помітного періоду успіху, який розпочався наприкінці грудня.

Міністерство оборони Великої Британії заявило у вівторок, що Росія та Україна по суті зайшли в глухий кут після того, як Москва не змогла скористатися своїми досягненнями на полі бою, причому жодна сторона не "зайняла жодної значної вигідної позиції" протягом останнього тижня.

Дії Росії поставили Путіна в центр кремлівської "війни кланів", яка загрожує "перешкодити прийняттю рішень Росією"

Американський аналітичний центр Інститут вивчення війни припустив у понеділок, що дії Росії поставили Путіна в центр кремлівської "війни кланів", яка загрожує "перешкодити прийняттю рішень Росією" та ще більше вплинути на "узгодженість та ефективність" військових дій.

На вихідних у Москві дружини, доньки та матері мобілізованих російських військових висловили протест проти війни та умов для солдатів, поклавши квіти до Могили невідомого солдата біля стін Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ізраїль може стати моделлю для України" - посол Михайло Бродський

"Поки що це не дуже небезпечний для влади протест, але він сприймається з подвійною увагою, особливо напередодні березневих президентських виборів", – сказав The Moscow Times російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Ні Путін, ні його команда не мають досвіду тривалої та складної війни. На цьому тлі наслідки протесту родичів можуть бути непередбачуваними", - додав він.

Коли відбувся протест, тисячі росіян все ще боролися з жорстокою холодною погодою після масових відключень електроенергії та тепла, які вразили кілька регіонів Росії. Зрештою, холод в домівках зачепив понад 25% жителів Московської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україні пропонують ізраїльський аналог гарантій безпеки"- Павло Клімкін

У той час як температура падає до -25 градусів за Цельсієм, деякі жителі звернулися безпосередньо до Путіна і вимагали покарати місцевих чиновників.

Радник МВС України Антон Геращенко у вівторок поділився відео, у якому показано, як жителі підмосковного Хімки "благають Путіна про допомогу", коли намагаються вижити без тепла в мороз.

"Допоможіть! SOS! Мешканці російських Хімок скаржаться на відсутність гарячої води та опалення, і благають Путіна про допомогу. Мешканці вулиці Першотравневої, зокрема, стверджують, що в червні в них зникла гаряча вода, а з 2 січня немає опалення. 11 січня через масштабну аварію в Хімках введено місцевий режим надзвичайної ситуації. Без опалення 60 багатоквартирних будинків. Раніше аналогічні дії після аварії вжили на котельні в Подольську Московської області", - написав Геращенко, поділившись відео.

Ремонту комунікацій в містах РФ не проводили через брак доступного фінансування, адже Росія зосередила всі ресурси на військових зусиллях

Згідно зі статтею Moscow Times співробітника Інституту зовнішньої політики Андраша Тота-Ціфра, необхідного ремонту комунікацій в містах РФ, мабуть, не проводили через брак доступного фінансування, адже Росія зосередила всі свої ресурси на військових зусиллях.

Хоча очікується, що Путін залишиться на посаді після виборів, які мало хто з спостерігачів очікує, що вони стануть справжнім змаганням, його перевага в березні також може виявитися меншою, ніж очікувалося, через невдоволення всередині країни підвищенням цін на продукти.

Захмарно високий рівень інфляції в Росії та санкції Заходу призвели до недавнього різкого зростання цін на яйця, а купівля таких товарів, як курка, банани та овочі, також б'ють по кишеням простих росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще кілька років війни: про що говорять у Пентагоні

У дописі Геращенко йдеться, що, хоча ціни на яйця стрімко зростають, "п'ятьма з дванадцяти найбільших виробників яєць у Росії керують державні структури, чинні чи колишні посадовці".

Попри це, опитування, опубліковане російським Левада-Центром 21 грудня, показало, що рейтинг схвалення Путіна становить 81%. Хоча цей показник знизився на 2%, порівняно з опитуванням, проведеним місяцем раніше, деякі дослідники сумніваються в точності опитувань у тоталітарній Росії.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Успіхи Путіна проти України валяться, мов картковий будиночок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути