пʼятниця, 28 серпня 2020 17:59

Українські прикородонники не дозволили білорусам перетнути державний кордон

Українські прикородонники не дозволили білорусам перетнути державний кордон
Білорусам відмовлено у перетині державного кордону. Фото: Слово і Діло

В Одеському міжнародному аеропорту групі білоруських громадян, які напередодні вилетіли з Мінська, прикордонники відмовили у перетині українського кордону попри преференції.

"Білоруським громадянам відмовили у перетині державного кордону у зв'язку із рішенням Кабінету міністрів України про заборону іноземців з 00:00 28 серпня до 00:00 28 вересня. Білорусам не забороняли відвідувати Україну. Вони найближчим часом повернуться в країну", - повідомили українські прикордонники.

Жінка на ім'я Вероніка, яка була пасажиром білоруського рейсу, розповіла журналістам, що всі громадяни Білорусі, а їх 8 осіб, отримали постанову про заборону відвідування України.

"За ніч нас кілька разів викликали на переговори, все перевіряли. Заснути було неможливо. Вранці нас перевели в зал очікування, де ми могли купити чай і бутерброди за свій рахунок. А ось із питною водою проблем не було. Разом з нами тут і інші іноземці - громадяни Молдови, євреї, які запланували паломництво в Умань", - повідомила Вероніка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсьогодні іноземцям заборонено в'їзд в Україну

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сьогодні, 28 серпня, сказав, що білоруси зможуть скористатися пільговим режимом при перетині кордону в українському напрямку, а прессекретар Державної прикордонної служби України Андрій Демченко уточнив, що рішення уряду про закриття кордону 28 серпня не передбачає окремих механізмів для білоруських громадян.

За його словами, громадяни Білорусі, які постраждали від тиску і переслідувань під час мітингів, повинні заявити про це на прикордонному пункті пропуску на території України, а чи допускати їх на українську територію - повідомлять згодом.

"Громадяни Білорусі, які хочуть потрапити на територію України, намагаючись уникнути тієї кризи, що розгортається в сусідній, дружній нам країні, користуватимуться преференціями, а Державна прикордонна служба розгляне їхні запити і надасть дозвіл на в'їзд", - повідомив Кулеба.

26 серпня Кабінет міністрів з опівночі 29 серпня до 28 вересня включно заборонив в'їзд іноземцям та особам без громадянства в Україну через пандемію коронавірусу.

Зараз ви читаєте новину «Українські прикородонники не дозволили білорусам перетнути державний кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути