вівторок, 02 жовтня 2018 12:44

"Українці - вівці, яким потрібен хороший пастух" - Скрипаль підтримував Путіна

"Українці - вівці, яким потрібен хороший пастух" - Скрипаль підтримував Путіна
Сергій Скрипаль підтримував Путіна і цілими днями дивився кремлівського пропагандиста Дмитра Кісільова. Фото: Daily Mail

Колишній ГРУшник Сергій Скрипаль не вірив у причетність Росії до свого отруєння, бо відкрито підтримував президента Володимира Путіна та анексію Криму. Про це пише журналіст ВВС Марк Урбан у своїй книжці за мотивами інтерв'ю із Скрипалем Skripal files. Вона вийде цього тижня.

"Скрипаль проводив більшість свого дня, дивлячись "Первый канал". Підтримував кремлівську лінію в багатьох питаннях, навіть сидячи у будинку, який для нього придбали "MI6". Особливо з приводу складних відносин Москви з Україною", - розповів Урбан Guardian.

"Бачите, ми боїмося Путіна", - говорив Скрипаль. Він не робив публічних заяв про підтримку Кремля і не хотів, аби Урбан напряму цитував його у книжці. Донька Юлія та син Олександр могли вільно літати до Москви і повертатися назад (син помер за загадкових обставин у російському Санкт-Петербурзі рік тому. - Gazeta.ua).

Скрипаль був російським націоналістом і не соромився цього. Підтримав путінську анексію Криму 2014-го і називав українців "простою вівцею, якій потрібен хороший пастух".

Також відмовлявся вірити, що російські війська вторглися на схід України.

"Якби це сталося, то вони швидко дійшли б до Києва", - запевняв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я підозрював що він шпик. Але діти любили його" - про Скрипаля видадуть книжку

Прокинувшись через 5 тижнів після отруєння, Скрипаль відмовився визнати причетність російський спецслужб. Урбан називає це наслідком впливу нервово-паралітичної речовини "Новачка" на психіку. Велике інтерв'ю брав у шпигуна влітку 2017-го під час дослідження холодної війни.

Один із підозрюваних в отруєнні Скрипаля полковник ГРУ Анатолій Чепіга -"Руслан Боширов" отримав звання "Героя Росії" за участь в анексії українського Криму 2014-го. Про це розповіли колишні російські військові, які разом із "солсберійським туристом" служили в 282 загоні спецназу в Хабаровському краї Росії.

Також Чепіга допомагав Януковичу втекти з України. Керував операцією евакуації колишнього президента до Росії. Про це розповів учасник розслідування, що стосується особистостей "Боширова" і його спільника "Олександра Петрова", Сергій Канєв.

Соратник російського опозиціонера-мігранта Михайла Ходорковського Канєв терміново покинув Росію, коли дізнався, що його можуть звинуватити у підготовці теракта проти Путіна.

Зараз ви читаєте новину «"Українці - вівці, яким потрібен хороший пастух" - Скрипаль підтримував Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути