субота, 29 вересня 2018 11:36

Із Росії втік журналіст, який допомагав викрити Петрова і Боширова

Із Росії втік журналіст, який допомагав викрити Петрова і Боширова
Сергій Канєв брав участь в розслідуванні The Insider і Bellingcat, автори якого отримали дані про Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Співавтор журналістського розслідування про фігурантів "Справи Скрипалів", екс-журналіст Центру управління розслідуваннями (ЦУР) Сергій Канєв терміново покинув Росію.

В даний час він знаходиться в одній з країн Балтії. Інформацію про еміграцію Канєва підтвердили джерело в оточенні екс-голови нафтової компанії "Юкос" Михайла Ходорковського, який фінансує ЦУР, двоє колишніх співробітників Центру, а також один з працівників "МБХ Медіа", де публікувався Сергій Канєв, повідомляє "Ехо Москви".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стратегія на "уникнення": у РФ сховали підозрюваних в отруєнні Скрипалів

Канєв нібито дізнався про підготовку висунутого проти нього звинувачення в спробі з'ясувати маршрут пересування кортежу президента Володимира Путіна. Підозрював, що йому можуть приписати підготовку теракту проти глави РФ.

Сергій Канєв також брав участь в розслідуванні The Insider і Bellingcat, автори якого отримали дані про Олександра Петрова і Руслана Боширова. Їх британська влада звинувачує в отруєнні Скрипалів в Солсбері. На цьому тижні Канєв заявив виданню МБХ Медіа, що очікує кримінального переслідування за статтею про розголошення держтаємниці через участь в цьому розслідуванні.

Михайло Ходорковський вчора розповів телеканалу "Дождь", що Канєва довелося вивезти з Росії, оскільки журналіст "потрапив в дуже жорстку провокацію, пов'язану зі спробою звинувачення його в організації теракту проти глави держави".

За словами колишнього глави ЮКОСа, зараз пов'язана з ним розслідувальна група з'ясовує обставини загибелі в Центральноафриканській Республіці журналістів, які знімали фільм про російських найманців. Розслідування велося з Лондона, а в Москву передавали лише частина відомостей, але й цього було достатньо для провокації щодо Канєва, вважає Ходорковський.

Росіяни Олександр Петров і Руслан Бошіров, яких підозрюють в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів, перед замахом в Солсбері здійснили щонайменше шість окремих поїздок в швейцарську Женеву. Зазначається, що чоловіки з вересня 2016 року по березень 2018 року близько 30 разів літали в Європу.

Зараз ви читаєте новину «Із Росії втік журналіст, який допомагав викрити Петрова і Боширова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути