вівторок, 02 жовтня 2018 12:09

Підозрюваний в отруєнні Скрипалів брав участь в анексії українського Криму

Підозрюваний в отруєнні Скрипалів брав участь в анексії українського Криму
Анатолій Чепіга - Руслан Боширов, полковник ГРУ, якого звинувачують в отруєні Скрипаля, брав участь в анексії Криму

Полковник ГРУ Анатолій Чепіга -"Боширов" отримав звання "Героя Росії" за участь в анексії українського Криму 2014-го. Про це розповіли колишні російські військові, які разом із "солсберійським туристом" служили у 282 загоні спецназу у Хабаровському краї Росії. Розшукати армійських товаришів підозрюваного в отруєнні Сергія Скрипаля вдалося журналістам російського видання "Новая газета".

"Боширов, з яким розмовляла Симон'ян, - це не Боширов, а Анатолій Чепіга. Зовні він змінився, але голос Боширова - це голос Толі", - передає слова колишніх військових Сегодня.

За їхніми словами, 2001-го Анатолій Чепіга закінчив Далекосхідне вище загальновійськове командне училище. Після його направили на службу до Хабаровського регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із підозрюваних в отруєнні Скрипалів допомагав Януковичу втекти з України

"Звання "Герой Росії" йому присвоїли за Крим. На стелі біля пам'ятника Рокосовському в училищі вибиті імена випускників, що отримали звання Героя – там є імена Чепіги та полковника Олександра Попова. Звання "Героя Росії" їм присвоїли одним закритим указом президента і саме за Крим... Не можу навіть припустити, чим конкретно Чепіга займався в Криму", - розповів інформатор.

Колишні військові офіцери назвали 3 ключові спецоперації в Криму у лютому 2014-го: захоплення будівлі Ради міністрів Криму, захоплення аеродрому Бельбек, роззброєння бригади морської піхоти армії України в Феодосії. За їхніми словами, Попов і Чепіга отримали військові нагороди за те, що ці операції були проведені без кровопролиття.

2 російських розвідників під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов - Анатолій Чепіга - прибули до Лондона 2 березня. Оселилися в готелі "Сіті стей хотел". За 2 дні приїхали до Солсбері й обробили отрутою ручку дверей будинку Скрипалів. Викинули контейнер, замаскований під парфуми, у ящик для пожертв.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний в отруєнні Скрипалів брав участь в анексії українського Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути