пʼятниця, 27 вересня 2019 19:31

Україна офіційно дозволила Польщі пошуково-ексгумаційні роботи

Україна офіційно дозволила Польщі пошуково-ексгумаційні роботи
Польща отримала дозвіл на проведення пошуково-ексгумаційних робіт в Україні. Фото: Prm

Польща отримала формальну згоду на відновлення пошуково-ексгумаційних робіт на території України.

Як зазначається, ексгумація буде проводитися українськими дослідниками разом із польськими експертами після виконання необхідних формальностей. Офіційне прохання про відновлення ексгумації Польща подала минулого тижня. Цього тижня Україна дала Польщі позитивну відповідь. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передає Польське радіо.

"Зараз отримана згода на проведення таких робіт, що означає, що польська сторона має пізніше вибрати виконавця. Виконавець, український виконавець, має отримати всі дозволи, вибрати місце, де будуть починатися ці пошуково-ексгумаційні роботи, і потім починати роботу спільно з польськими експертами", - зазначив Бондар.

За словами польського посла Бартоша Ціхоцького, документ, який надала Україна, містить перелік процедурних дій, які має здійснити польський Інститут національної пам'яті з метою відновлення робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У в'язниці знайшли тіла жертв масових розстрілів-

"Цей перелік ми переказали Інституту національної пам'яті, і зараз підтримуватимемо колег і колежанок з Інституту в цій процедурі", - сказав він.

Раніше польський міністр закордонних справ Вітольд Ващиковський заявив, що Польща чекає від України конкретних кроків щодо історичних питань, відповівши на заяву МЗС України про те, що в Україні немає антипольських настроїв.

Зараз ви читаєте новину «Україна офіційно дозволила Польщі пошуково-ексгумаційні роботи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути