четвер, 25 травня 2023 11:51

Спецтема: Війна Росії проти України

"Україна не давала нам ні зброї, ні техніки" – командир РДК про прорив під Бєлгородом

"Україна не давала нам ні зброї, ні техніки" – командир РДК про прорив під Бєлгородом
На фото, як стверджує РДК, їхні бійці місті Грайворон Бєлгородської області. Фото: t.me/russvolcorps 

Операцію зі "звільнення" Бєлгородської області РФ російські добровольці проводять виключно власними силами.

Україна координувала дії з ними виключно до держкордону. Про це розповів командир "Російського добровольчого корпусу" (РДК) Денис на псевдо "Вайт Рекс" в коментарі "24 каналу".

Він наголосив, що українські військові не заходили на територію Росії.

"Все, що за кордоном України – це наше рішення. Україна не давала нам ні зброї, ні техніки. До кордону координують українські військові, за межами – ми просимо друзів допомогти в плануванні. Вони можуть тільки так підтримати нашу місію", – сказав Денис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР відреагували на заяви РФ про втрати РДК в Бєлгородській області

З подібною заявою раніше виступив представник легіону "Свобода Росії" Ілля Пономарьов. За його словами, на Бєлгородщину заходили танки, захоплені в російської армії під час визволення Харківщини.

"Російський добровольчий корпус" та легіон "Свобода Росії" – це автономні підрозділи. У битві під Бахмутом вони були долучені, також брали участь у визволенні Харківської та Херсонської областей, але зараз це їхня операція, вони її спланували і виконують. Вони є частиною Збройних сил України, але жодної ролі українських військових там немає", – підкреслив Пономарьов.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян – РДК та легіон "Свобода Росії". Обидва воюють на боці України. Російська місцева влада заявила про проникнення "української ДРГ" і запровадили режим "контртерористичної операції", який згодом скасували.

Головне управління воєнної розвідки події в області назвало операцією для створення "смуги безпеки", яку проводять громадяни РФ з легіону "Свобода Росії" та РДК. В Офісі президента кажуть, що непричетні, але "спостерігають із цікавістю".

23 травня легіон "Свобода Росії" та РДК заявили, що продовжують операцію зі "звільнення" Бєлгородської області. Ніяких деталей бійці не розкрили.

З боку мешканців Бєлгородщини спостерігається велика лояльність до представників РДК та легіону "Свобода Росії". Росіяни сприймають меседжі та ключові повідомлення повстанців, повідомили в ГУР.

Зараз ви читаєте новину «"Україна не давала нам ні зброї, ні техніки" – командир РДК про прорив під Бєлгородом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути