вівторок, 23 травня 2023 13:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Прорив у Бєлгородській області: добровольці заявили про продовження операції
5

23 травня легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" (РДК) заявили, що продовжують операцію зі "звільнення" Бєлгородської області Росії.

Це може вказувати на те, що формування досі залишаються в регіоні. Водночас ніяких деталей бійці не наводять, передає Gazeta.ua.

"У Білгородській області паніка, частково йде організована евакуація, але переважно відбувається стихійна втеча", – повідомив легіон в Telegram.

Фото: t.me/operativnoZSU

РДК опублікував відео з бійцями на БТР, а його командир Денис Нікітін 5 год. тому постив в Instagram сторіз з одним із бійців.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков зранку повідомляв про обстріли низки населених пунктів і активність "ворожих" БпЛА. Також він заявив про щонайменше 12 поранених цивільних і продовження режиму "контртерористичної операції".

За його словами, триває зачистка – жителів міста Грайворон і восьми навколишніх сіл відселили.

Тим часом у соцмережах повідомляють про прибуття підкріплення ополченців на Бєлгородщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прорив у Бєлгородській області може бути "прелюдією" до контрнаступу – генерал США

"Нові невеликі групи російських добровольців прямо зараз продовжують підтягуватися до Козинки, що на Білгородщині", – повідомили в Telegram "Оперативний ЗСУ" з посиланням на прокремлівські ЗМІ.

Як стверджують пропагандисти, російські силовики ведуть бій із добровольцями. Також протиповітряна оборона нібито працює по розвідувальних БПЛА.

Також у мережі пишуть, що прорив російського кордону нібито відбувся не лише у Бєлгородській області.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян – РДК та легіон "Свобода Росії". Обидва воюють на боці України.

Головне управління воєнної розвідки події в області назвало операцією для створення "смуги безпеки", яку проводять громадяни РФ з легіону "Свобода Росії" та РДК. В Офісі президента кажуть, що непричетні, але "спостерігають із цікавістю". Російська місцева влада заявила про проникнення української ДРГ.

Пізніше у Бєлгородській області запровадили режим "контртерористичної операції".

Зараз ви читаєте новину «Прорив у Бєлгородській області: добровольці заявили про продовження операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути