середа, 24 травня 2023 10:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Прориву кордону на Бєлгородщині посприяла російська корупція – легіонер

Прориву кордону на Бєлгородщині посприяла російська корупція – легіонер
У легіоні "Свобода Росії" пояснили, як їм вдалося перейти російський кордон. Фото: facebook.com/legionofrusliberty

Добровольці з легіону "Свобода Росії" та "Російського добровольчого корпусу" (РДК) не побачили "оборонних ліній", перетинаючи кордон у Бєлгородській області.

Виділені кошти на їх будівництво просто осіли у кишенях російських чиновників. Про це заявив Представник легіону "Свобода Росії", координатор Політцентру Ілля Пономарьов в коментарі "Голосу Америки".

"Гроші ж то вкрали. Майже 125 мільйонів доларів вони освоїли на проєкті (так званих оборонних ліній. – Gazeta.ua), які будував (ватажок "вагнерівців" Євген. – Gazeta.ua) Пригожин, але ми їх якось там не побачили", – сказав Пономарьов.

За його словами, російські прикордонники та належні їм озброєні формування чинили певний спротив.

"Але в підсумку вони просто розбіглися та втекли", – додав Пономарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики спрогнозували, чим обернеться для Кремля прорив на Бєлгородщину

Він наголосив, що роль України в цій операції на Бєлгородщині мінімальна.

"Російський добровольчий корпус" та легіон "Свобода Росії" – це автономні підрозділи. У битві під Бахмутом вони були долучені, до визволення Харківської та Херсонської областей, але зараз це їхня операція, вони її спланували і виконують. Вони є частиною Збройних сил України, але жодної ролі українських військових там немає", – підкреслив Пономарьов.

Також наголосив, що на території Росії жоден з українських військових не діяв, виключно росіяни. Те саме стосується зброї – використовувалися виключно танки, попередньо захоплені в російської армії під час визволення Харківської області.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян – РДК та легіон "Свобода Росії". Обидва воюють на боці України. Російська місцева влада заявила про проникнення "української ДРГ" і запровадили режим "контртерористичної операції", який згодом скасували.

Головне управління воєнної розвідки події в області назвало операцією для створення "смуги безпеки", яку проводять громадяни РФ з легіону "Свобода Росії" та РДК. В Офісі президента кажуть, що непричетні, але "спостерігають із цікавістю".

23 травня легіон "Свобода Росії" та РДК заявили, що продовжують операцію зі "звільнення" Бєлгородської області. Ніяких деталей бійці не розкрили.

У легіоні "Свобода Росії" стверджують, що під час операції на території Бєлгородської області були "розгромлені" сили ФСБ, а також знищена мотострілецька рота ЗС РФ.

Зараз ви читаєте новину «Прориву кордону на Бєлгородщині посприяла російська корупція – легіонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути