Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2024 06:13

Угорщину пропонують позбавити права голосу в ЄС

Угорщину пропонують позбавити права голосу в ЄС
Угорщину можуть позбавити права голосу в Євросоюзі. Фото: eurointegration.com.ua

Міністр закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб закликала уряди країн-членів ЄС позбавити Угорщину права голосу у Євросоюзі.

Вона виступила за те, щоб застосувати до Угорщини процедуру висловлення недовіри за статтею 7 Договору про Європейський союз. Про це повідомляє DW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна не бореться за нас": в МЗС Угорщини зробили заяву про Глобальний саміт миру

"У нас є Європа, яка важко просувається вперед, і, на жаль, деякі держави, у тому числі одна держава, все частіше приймають позицію блокування та вето. Я думаю, що ми повинні мати сміливість приймати рішення: йти до кінця статті 7, активувати статтю 7 до кінця - що передбачає припинення права вето", - сказала Лябіб.

За її словами, для Європи настає момент істини. Країни ЄС мають реформувати механізми, якщо вони не працюють.

"Або ми виконуватимемо свої обов'язки, що вимагає політичної мужності та сили волі. Або ми впроваджуємо механізми, які не працюють. І тому ми маємо обрати. Якщо ми йдемо до кінця з цим механізмом, він має працювати. Якщо це не працює, ми маємо це реформувати. Це майбутнє ЄС", - наголосила Лябіб.

У Євросоюзі можуть надати Угорщині менш значущу посаду у наступному складі Єврокомісії, пишуть західні аналітики. Багато хто незадоволений тісними стосунками угорського прем'єра Віктора Орбана з Росією та постійним блокуванням ключових рішень щодо України.

Водночас Угорщина хотіла б зберегти посаду єврокомісара з питань розширення, яка має значний вплив через переговори ЄС щодо вступу України.

Зараз ви читаєте новину «Угорщину пропонують позбавити права голосу в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути