середа, 25 листопада 2020 12:42

Угорщина викликала посла України через ситуацію з топчиновником на кордоні

Угорщина викликала посла України через ситуацію з топчиновником на кордоні
На своїй сторінці у Facebook Сійярто написав, що Угорщина хоче знайти спільний шлях до успіху між країнами. Водночас додав, що не впевнений чи готова Україна до цього.

Посла України Любов Непоп у Будапешті викликали в міністерство закордонних справ Угорщини. Причина - відмова у в'їзді в Україну політику Іштвану Грежі.

Про це повідомляє Hungary Today.

Міністр закордонних справ Петер Сійярто повідомив, що проінформував посла про невдоволення Угорщини й передав ноту протесту.

"Це прозвучало як грім серед ясного неба", - сказав Сійярто.

Міністр обурений тим, що Іштвану Грежі, уповноваженому від міністерства, який відповідає за співпрацю між угорським округом Саболч-Сатмар-Берег і Закарпатською областю України, а також за координацію схеми розвитку дитячих садів у Карпатському басейні, було відмовлено у в'їзді та забороні перетинати кордон на 3 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорський уряд розлютився на Клуні

Міністр закордонних справ Угорщини додав, що на переговорах з українським колегою Дмитром Кулебою 2,5 тижні тому вони домовилися залишити позаду напруженість, яка склалася під час місцевих виборів в Україні, і зосередитися на "позитивних питаннях, що можуть стати основою для спільної історії успіху".

Сійярто каже, що заборона Грежі в'їзду в Україні суперечить розвитку дружби та прагненню спільного успіху.

За його словами, це викликає жаль, оскільки уряд Угорщини завжди працює над добросусідськими відносинами з Україною. Він говорить, що хороші відносини між двома країнами є важливими для закарпатських угорців.

24 листопада прикордонники не впустили в Україну угорського політика Іштвана Грежу, якому заборонено в'їзд в Україну через втручання в місцеві вибори.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина викликала посла України через ситуацію з топчиновником на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути