вівторок, 24 листопада 2020 14:20

Прикордонники не впустили в Україну угорського топчиновника

Прикордонники не впустили в Україну угорського топчиновника
Фото:Укріфнорм

Прикордонники не впустили в Україну угорського політика Іштвана Грежу, якому заборонено в'їзд в Україну через втручання в місцеві вибори.

Про це повідомили в МЗС.

"24 листопада уповноваженому уряду Угорщини з питань співпраці між Саболч-Сатмар-Березькою областю Угорщини та Закарпатською областю пану Іштвану Грежі було відмовлено у в'їзді на територію України через існуючу заборону. Рішення про заборону в'їзду громадянам іноземних держав приймається відповідно до існуючого в правовому полі України порядку. Однією з підстав для цього є встановлення фактів порушення іноземцем законодавства України", - йдеться в повідомленні.

Міністерство зазначає, що у випадку із Грежею мали місце зафіксовані у публічному просторі факти порушення Виборчого кодексу України. Зокрема, заборонено іноземцям вдаватися до агітації за одну з політичних сил в Україні – учасника виборчого процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна країна Європи планує почати вакцинацію в січні

"Прийняте рішення не стосується сфери міждержавних відносин. Заборона в'їзду пов'язана виключно з діями конкретного громадянина, у яких містяться ознаки правопорушення", - додали в МЗС.

В МЗС повідомили, що, відповідно до встановленого порядку, рішення про заборону в'їзду в Україну оголошується іноземцю в пункті пропуску через державний кордон України.

26 жовтня в МЗС України заявили про втручання Угорщини в місцеві вибори. Вона вдалася до прямої агітації за партію "Товариство угорської культури Закарпаття".

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники не впустили в Україну угорського топчиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути