середа, 25 листопада 2020 10:50

Угорський уряд розлютився на Клуні

Угорський уряд розлютився на Клуні
Джордж Клуні назвав режим Орбана авторитарним. Фото:uk.wikipedia.org

Уряд Угорщини розкритикував голівудського актора Джорджа Клуні за те, що той назвав їхнього прем'єр-міністра Віктора Орбана прикладом гніву і ненависті у світі, який може підживлювати антиутопічне майбутнє.

Про це повідомляє Reuters.

Говорячи про створення фільму "Опівнічне небо", у якому він грає вченого в постапокаліптичному світі, Клуні сказав журналу GQ, що гнів і ненависть у світі можуть стати реальністю через політику окремих лідерів. В тому числі Орбана.

"Ми не були в епіцентрі пандемії, коли це сталося, але все ще були інші елементи того, скільки ненависті та гніву всі ми відчуваємо в цей момент історії, в усьому світі — варто тільки подивитися на Болсонару у Бразилії або Орбана в Угорщині", — сказав Клуні.

Офіційний представник уряду Угорщини Орс Фаркаш сказав, що актор озвучив послання американського ліберального мільярдера угорського походження Джорджа Сороса, прихильника відкритих товариств і давнього опонента Орбана.

Офіційний представник міністерства закордонних справ Тамас Менцер назвав слова Клуні "дурними".

"Джордж Клуні - хороший актор, тому заслуговує на повагу, але ніхто не має ставитися до нього, як до глобального політичного оракула.У нього є люди, які шепочуть йому у вуха", - зауважив Менцер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасує все, що робив Трамп: Байден розповів про плани на перші 100 днів правління

Актор зі свого боку опублікував заяву на місцевому новинному сайті про те, що пропагандиська машина Орбана бреше, бо він зустрічався з Джорджем Сором лише один раз в житті.

"Мені було б соромно, якби я не виступив проти авторитаризму режиму Орбана. Я був в Угорщині на початку 2000-х і гуляв по набережній Дунаю. На той момент Угорщина була яскравим прикладом демократичного успіху. Я з нетерпінням чекаю того дня, коли Угорщина прийме те, чим вона була колись", - йдеться в заяві актора.

Вийшов трейлер науково-фантастичної стрічки "Опівнічне небо". Режисером, продюсером і виконавцем головної ролі у фільмі став Джордж Клуні.

Зараз ви читаєте новину «Угорський уряд розлютився на Клуні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути