субота, 30 березня 2019 16:10

Угорщина домовилася про постачання газу з Азербайджану в обхід України

Угорщина домовилася про постачання газу з Азербайджану в обхід України
Угорщина підписала угоду про постачання газу з Азербайджаном. Фото: Epravda

Угорщина та Азербайджан домовилися про створення енергетичної робочої групи для підготовки до транспортування азербайджанського газу в обхід України з 2021 року.

Відповідну угоду підписали міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сійярто та його азербайджанський колега Парвіз Шахбазов, передає прес-служба уряду Угорщини.

За словами Сійярто, Угорщина зацікавлена ​​в тому, щоб долучитися до збільшеного видобування природного газу в Азербайджані і постачати його в Європу.

"Це надзвичайно важливо для Угорщини, тому що диверсифікація маршрутів постачання газу на порядку денному вже тривалий час, але з різних геологічних і регіональних причин цього не могло бути реалізовано", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведєв озвучив плани Росії щодо транзиту газу через Україну

Сійярто також зауважив, що "конфлікт між Росією та Україною має надзвичайно серйозний вплив на Центральноєвропейський регіон, оскільки угода, яка забезпечила б постійне постачання природного газу в Центральну Європу з Росії через Україну з початку наступного року, ще не укладена".

"Це є особливо серйозним викликом для Угорщини з огляду на те, що більше половини імпорту російського газу до Угорщини надходить через Україну", – підкреслив угорський міністр.

Раніше, Росія і Угорщина домовилися про постачання природного газу після 2019 року навіть у разі зупинки транзиту Україною. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто наголосив, що питання енергобезпеки знайшло геополітичну тональність, так як угода про транзит між Україною і Росією закінчується в кінці 2019 року, а новий контракт не підписаний.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина домовилася про постачання газу з Азербайджану в обхід України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути