У Фінляндії вчені у лабораторних умовах виростили каву з рослинних клітин.
Науковці з VTT Центру технічних досліджень культивували клітини кавових рослин і помістили їх у біореактори з живильним середовищем для розростання. Про це повідомляє Fast Company.
"Зрештою вийшла світла біомаса. Після сушіння вона стає порошком, а при обсмажуванні набуває темно-коричневого кольору", - розповіли дослідники.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому кава може захистити від хвороб серця - несподівані результати досліджень
![Каву виростили в пробірці. Фото: VTT](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/1052/1052593_1_w_570.jpg?v=0)
![Каву виростили в пробірці. Фото: VTT](https://static.gazeta.ua/img2/cache/gallery/1052/1052593_2_a_135_100.jpg?v=0)
Науковці зварили і спробували її на смак. За їхніми словами, за смаком і запахом лабораторна кава нагадує звичайний напій.
"Зміни клімату мали негативний вплив на вирощування кави традиційним шляхом. Температура в Колумбії дедалі стає вищою, а площа плантації для вирощування кави скорочується. Через це експерти шукають альтернативні шляхи", - пояснили вчені науковці важливість дослідження.
Режим харчування впливає на тривалість життя людини. Низьковуглеводні дієти з перевагою білків і жирів тваринного походження можуть наблизити час смерті.
Коментарі