Ексклюзиви
субота, 31 жовтня 2020 12:23

У Туреччині зросла кількість жертв землетрусу

У Туреччині зросла кількість жертв землетрусу
Землетрус тривав 15 секунд. Фото: ntv.com.tr

Кількість жертв землетрусу в турецькому Ізмірі зросла до 25, поранення отримали 804 особи. Пошуково-рятувальні роботи тривають у 8 будівлях, зруйнованих або пошкоджених у результаті підземних поштовхів. Про це повідомляє Управління із запобігання наслідків та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (AFAD) Туреччини.

"Жертвами землетрусу стали 25 людей, 804 отримали поранення різного рівня складності. Роботи з пошуку та порятунку тривають у 8 будівлях, які були зруйновані чи пошкоджені в результаті землетрусу", - повідомляє AFAD.

Рятувальники розповіли, що ними було виявлено під завалами матір з чотирма дітьми, проводяться роботи з їхнього порятунку.

За даними МОЗ Туреччини, 435 людей перебувають на лікуванні, 25 - у реанімації, дев'ятьом було проведено хірургічні операції, 364 були виписані з лікарень після надання медичної допомоги.

На місці працюють понад 4 тисячі рятувальників, півтисячі рятувальних авто та інших машин, 20 собак-рятувальників та група психологів. До пошуку та порятунку на морі залучено 11 катерів берегової охорони, три вертольоти та одна водолазна команда.

За даними AFAD, після початку землетрусу було зафіксовано щонайменше 389 афтешоків, із них 33 потужніші 4 балів за шкалою Ріхтера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Число жертв землетрусу в Туреччині стрімко зростає

Землетрус магнітудою 6,6 за шкалою Ріхтера стався вчора о 14.51 за місцевим часом (13.52 за київським часом) в районі Сеферіхісар в Ізмірі. Епіцентр залягав на глибині 16,5 кілометрів, відчувався у сусідніх провінціях, в Егейському та Мармуровому морях. Землетрус тривав 15 секунд.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині зросла кількість жертв землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути