вівторок, 30 листопада 2021 11:09

У Стамбулі зросла кількість загиблих унаслідок потужного урагану
13

У Туреччині щонайменше шестеро людей, зокрема іноземний громадянин, загинули від сильного урагану, який стався у Стамбулі й околицях.

Десятки людей зазнали поранень, повідомляє Daily Sabah.

"Дві жінки загинули в районах Есеньюрт і Султангазі, один чоловік помер унаслідок обвалення стіни в північному районі Зонґулдак. Третій загиблий намагався зміцнити дах свого будинку, проте будову знесло сильним вітром. У зв'язку із ситуацією, влада Стамбула закликала містян не виходити на вулицю без необхідності. В адміністрації губернатора заборонили проїзд мотоциклів і електросамокатів у нічні години", - ідеться в повідомленні.

Серед жертв також жінка, яка загинула, намагаючись захистити сина. В останній момент вона накрила дитину власним тілом, щоб урятувати від обвалення стіни. Хлопчика доправили в лікарню у важкому стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятки відвідувачів пабу опинилися в триденній пастці через снігопад

Фото: twitter.com/NTVPara

Метеорологічна служба Туреччини оголосила штормове попередження для кількох провінцій у районі Мармурового моря. Тим часом у провінціях Ізмір, Коджаелі й Бурса море вийшло з берегів, а на будинках позносило дахи.

Через ураган влада країни скасувала поромне сполучення між прибережними курортами Бодрум і Датча. Деякі човни, пришвартовані в Мальтепі й Пендіке, сильно постраждали через шторм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У восьми областях знеструмлені майже 180 населених пунктів

29 листопада потужний ураган стався в Мармуровоморському регіоні Туреччини. Під час стихії, що паралізувала життя в мегаполісі, у порту вантажне судно втратило керування та врізалося в причал. 33 дахи зірвало, 192 дерева впали. Пориви вітру сягали 130 км/год.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі зросла кількість загиблих унаслідок потужного урагану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути