четвер, 19 липня 2018 07:19

У США зробили важливу заяву щодо збитого на Донеччині МН17

У США зробили важливу заяву щодо збитого на Донеччині МН17
Російська ракета "Бук" класу "земля-повітря", якою був збитий літак Малазійських авіаліній MH17 у небі над Україною. Фото - ТСН

Офіційний Вашингтон не змінив позиції щодо прямої відповідальності Російської Федерації за збитий літак Малазійських авіаліній MH17 у небі над Україною. Про це заявила в речниця Державного департаменту США Гізер Науерт.

"Уряд Сполучених Штатів вже давно заявляв, що Росія, без сумніву, відповідальна за те, що MH17 був збитий", - наголосила представник зовнішньополітичного відомства.
Американська сторона зробила дві заяви протягом останніх місяців і позиція офіційного Вашингтона не змінилася.

"Сполучені Штати повною мірою довіряють висновкам спільної слідчої групи, представленими голландським прокурором. Ракетно-пускова установка, яка була застосована для того, щоб збити літак Малайзійських авіаліній рейсу MH17, належала 53-й зенітно-ракетній бригаді РФ, дислокованій в Курську", - зазначила Науерт.

Вона підкреслила рейс MH17 був уражений російською ракетою класу "земля-повітря" з території однієї з областей на сході України, яка перебувала "під контролем Росії та сил під проводом Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували всі російські фейки про збиття Боїнгу МН17

Офіційний представник Держдепартаменту США підтвердила, що в Вашингтоні "рішуче підтримують рішення Нідерландів і Австралії щодо покладення відповідальності на Росію" за знищення літака Малазійських авіаліній.

"Настав час для Росії визнати свою роль у знищенні літака та припинити її черству кампанію дезінформації", - резюмувала офіційний представник Державного департаменту США.

17 липня 2014 року літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, який летів з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий над контрольованим сепаратистами районом Донецької області. Всі 298 людей, які перебували на борту літака, загинули.

Зараз ви читаєте новину «У США зробили важливу заяву щодо збитого на Донеччині МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути