субота, 27 травня 2023 02:43

У США перенесли дату дефолту

У США перенесли дату дефолту
Міністерка фінансів США Джанет Йеллен оголосила про перенесення дати дефолту. Фото: mind.ua

Термін можливого дефолту в США переноситься з 1 на 5 червня.

Коштів на оплату рахунків вистачить ще на кілька днів. Це дасть законодавцям більше часу для досягнення компромісної угоди щодо ліміту державного боргу, котра має запобігти безпрецедентному борговому дефолту. Про це заявила міністерка фінансів США Джанет Йеллен у п'ятницю, пише Financial Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США загрожує дефолт: Байден скликав лідерів Конгресу

"Грунтуючись на останніх доступних даних, ми оцінюємо, що у Міністерства фінансів буде недостатньо ресурсів для виконання зобов'язань уряду, якщо Конгрес не підвищить ліміт боргу до 5 червня", — написала Йеллен у листі до Кевіна МакКарті, спікера Палати представників.

У листі йдеться, що Казначейство зможе здійснити виплати на суму 130 мільярдів доларів, пов'язані з пенсіями та державним медичним обслуговуванням для людей похилого віку, у перші два дні червня, але це "залишить Казначейство з надзвичайно низьким рівнем ресурсів". До 5 червня прогнозованих ресурсів казначейства буде вже недостатньо для виконання зобов'язань, додала вона.

У п'ятницю відбувся черговий раунд переговорів демократів та республіканців щодо угоди , яка передбачає збільшення ліміту запозичень США на два роки, до завершення загальних виборів 2024 року, водночас встановлюючи обмеження, які стримають зростання витрат за той самий період. Втім, впевненості у досягненні компромісу досі немає.

Раніше заступник директора "Драгон Капітал" Сергій Фурса заявив, що проблеми зі стелею державного боргу в США повторюються досить часто. Цього року ситуація не є унікальною, і на Україну вона не вплине.

Зараз ви читаєте новину «У США перенесли дату дефолту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути