Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2020 13:56

"У Росії лише чотири дозволені партії. Місцеві політики мають вибирати з-поміж них", - російський політолог

"У Росії лише чотири дозволені партії. Місцеві політики мають вибирати з-поміж них", - російський політолог
Учасники акції протесту в Хабаровську в суботу, 19 вересня / DVHAB.RU

У російському Хабаровську 11 вихідних поспіль - протести. Мерія заявила, що на підтримку ексгубернатора Сергія Фургала вийшли 600 осіб. Незалежні оцінки називають цифру до 3 тис. осіб.

Учасники попри зливу вийшли й вимагали суду над Фургалом у Хабаровську, відставки тимчасового в.о. глави регіону Михайла Дегтярьова і відставки Путіна. Влада на центральній площі ввімкнула через колонки запис концерту класичної музики. Та мала заглушити учасників акції. Про це пише російська редакція журналу Forbes.

Російський політолог Федір Крашенінніков в інтерв'ю Gazeta.ua пояснює, чому хабаровці продовжують виходити на акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путіна може знищити тільки Путін. Лукашенка – він сам. Час працює проти них"

"Хабаровці обрали не того губернатора, якого хотіла влада. Його зняли. Почалися акції, які тривають понад два місяці. Ніхто не наважується розігнати. У Кремлі наївно думають, що розсмокчеться" - каже Крашенінніков.

"У Росії лише чотири партії, яким справді дозволено брати участь у виборах, – правлячі "Єдина Росія" і "Справедлива Росія", комуністи і ЛДПР. Невеликий вибір. Ті, хто йдуть у політику на місцевому рівні з комерційних чи кар'єрних міркувань, вибирають з-поміж них. Виявилося, представник ЛДПР має бути за дурниці, які меле Жириновський, але на місцевому рівні може бути непоганим керівником. Хабаровців обурило, що в них вкрали вибір", - пояснив політолог.

Учасники акції в цьому далекосхідному російському місті скандували також: "Путін – старичок, випий "Новічок!" і "Путін фінансує тиранів!", маючи на увазі отруєння російського опозиціонера Навального і російський кредит для Білорусі та її самопроголошеного президента Лукашенка. Про це пише видання "ЛІГА".

"Був інший випадок у сусідньому сибірському регіоні – Хакасії. Губернатором обрали молодого комуніста. Досі на посаді. У Москві планували усунути. Після Фургала бояться. Популярний. Завоював прихильність скромною поведінкою, показовим бажанням допомогти людям", - сказав російський політолог.

Фургала затримали 9 липня. Звинувачують у причетності до організації двох убивств і замаху на бізнесменів. Путін відправив у відставку "через втрату довіри". Призначений на його місце - теж член ЛДПР, колишній депутат Думи.

3 вересня суд Москви продовжив арешт Фургала на три місяці. Московський міський суд 18 вересня підтвердив законність цього рішення.

Зараз ви читаєте новину «"У Росії лише чотири дозволені партії. Місцеві політики мають вибирати з-поміж них", - російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути