неділя, 27 березня 2022 15:28

У Німеччині обговорюють створення "залізного купола" для захисту від російських ракет

У Німеччині обговорюють створення "залізного купола" для захисту від російських ракет
Німеччина розглядає створення "залізного купола" для захисту від російських ракет. Фото: Nehemia Gershuni

Уряд Німеччини обговорює створення потужної системи протиракетного захисту над територією країни. Зокрема, розглядає систему протиповітряної оборони на зразок ізраїльського "Залізного купола".

На останній зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом щодо модернізації озброєння Бундесверу (збройних сил ФНР. - Gazeta.ua) у рамках пакета на €100 млрд обговорювали вдосконалення системи протиракетної оборони, зокрема - системами Arrow 3. Зараз захист Німеччини начебто недостатній. Найбільшу загрозу становлять російські ракети з Калінінграду, пише видання Bild am Sonntag.

Принцип полягає в тому, що в кількох місцях на території ФНР встановлюються радарні системи, з яких дані передаються на центральний командний пункт. Якщо радар виявляє запуск ракети, її збивають однією із систем на значній висоті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США збільшуватимуть військову допомогу Україні – Нуланд

У виданні зазначають, що потужність радарів така, що вони з Німеччини можуть "прикрити" і територію Польщі, Румунії та держав Балтії. Однак на території країн-союзників ФРН мають бути власні системи протиповітряної оборони, щоб збити ракету після тривоги з німецьких радарів.

Потенційно систему можуть розгорнути до 2025 року. Рішення поки на етапі обговорення.

"Нам потрібно краще захиститися від російської загрози. Для цього потрібен протиракетний "щит", який закриє усю територію Німеччини. Ізраїльські системи Arrow 3 - це гарне рішення, і ми можемо закрити своїм "щитом" також сусідів, відіграючи таким чином ключову роль у європейській безпеці", - прокоментував депутат SPD Андреас Шварц з бюджетного комітету.

Один постріл системи коштує €66 тис. Через таку вартість Ізраїль за допомогою "Залізного купола" перехоплює не всі постріли ворогів, а тільки ті, які спрямовані в густонаселені райони. Завдання "Залізного купола" - захист країни від балістичних, крилатих ракет, снарядів і повітряних загроз інших видів. Батареї ППО складаються з ракет-перехоплювачів, радарів, а також систем управління. Останні займаються аналізом того, куди може потрапити ворожий снаряд.

Радіолокаційна технологія повинна визначити потенційно небезпечні ракети - тобто ті, які можуть потрапити в житловий сектор. Потім система визначає, які з них варто перехопити. Самі ракети-перехоплювачі запускаються вгору з мобільних або стаціонарних станцій. Після цього вони розривають ворожі ракети в повітрі.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині обговорюють створення "залізного купола" для захисту від російських ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути