понеділок, 30 листопада 2020 16:25

У НАТО розповіли, чого чекають від Байдена

У НАТО розповіли, чого чекають від Байдена
США і Канада є важливими для європейської безпеки, зокрема, завдяки проведенню спільних навчань і присутності їхніх військ у Європі. Фото: pixabay

Очікування від майбутньої адміністрації наступного президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена озвучив генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенбер.

Про це він повідомив під час онлайн-пресконференції з нагоди 2-денного засідання глав МЗС країн-членів Альянсу, яке відбудеться 1-2 грудня в Брюсселі.

"Я очікую, що в найближчі роки ми зможемо ще більше посилити трансатлантичні зв'язки. Могутність НАТО є важливою для Європи. Ми покладаємося на безпекові гарантії Сполучених Штатів", - наголосив Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден став першим президентом-рекордсменом

За його словами, США і Канада є важливими для європейської безпеки, зокрема, завдяки проведенню спільних навчань і присутності їхніх військ у Європі.

"Але водночас могутність НАТО є важливою для Сполучених Штатів. І не в останню чергу через те, що зараз ми бачимо, як глобальний баланс сил перерозподіляється у зв'язку з посиленням Китаю", - сказав Столтенберг.

Він додав, що в такій ситуацій ще важливішого значення набуває єдність союзників. Разом країни-члени НАТО мають 50% світового валового внутрішнього продукту і світової військової сили.

"Якщо ми будемо разом - ми будемо в безпеці. І це сприятиме міцності цього альянсу", - наголосив він.

Також генеральний секретар Альянсу сказав, що запросив Байдена на саміт НАТО, який має відбутися в Брюсселі на початку наступного року. Цей саміт відвідають усі лідери країн-членів НАТО.

"На цьому саміті я також надам пропозиції щодо зміцнення й адаптації НАТО", - сказав він.

Подбати про безпеку Європи самостійно Європейський Союз не може. ЄС для цього необхідна військова допомога з боку Сполучених Штатів, заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, передає німецьке видання Was. Він стверджує, що Брюсселю необхідні чіткі гарантії Вашингтона колективної безпеки, зокрема ядерного стримування і присутності американських військ в Європі.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО розповіли, чого чекають від Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути