вівторок, 06 червня 2017 12:44

У Мельбурні стався теракт, є загиблі

У Мельбурні стався теракт, є загиблі
Бойовик ІДІЛ скоїв теракт у Мельбурні. Фото: Еспресо

В австралійському Мельбурні напали на житловий будинок. Один чоловік загинув. Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Інцидент стався 5 червня. Жителі передмістя викликали поліцію. Повідомили про вибух у сусідньому будинку. У холі поліцейські знайшли тіло вбитої людини. 29-річний австралієць сомалійського походження Якуб Хайре утримував жінку в одній із квартир. Зчинилася перестрілка. Троє поліцейських поранені. Нападника вбили. Заручниця не постраждала. Про це повідомляє УНІАН.

У поліції вважають, що це теракт. Повідомили, що Хайре встиг подзвонити в місцеву телекомпанію і заявив, що діє від імені екстремістського угруповання "Ісламська держава". Пізніше ІДІЛ офіційно взяла на себе відповідальність за напад.

Хайре вчинив і інші злочини. Був умовно-достроково звільнений із в'язниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина в Орландо: назвали особу стрільця

Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за теракт, що стався в центрі Лондона. Увечері 3 червня мікроавтобус врізався в натовп на Лондонському мосту. Після цього троє озброєних терористів вийшли з автомобіля і напали з ножами на перехожих. Загинули 7 людей, ще 48 поранені. Поліція ліквідувала нападників на місці події.

Зараз ви читаєте новину «У Мельбурні стався теракт, є загиблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути