пʼятниця, 12 березня 2021 17:37

"У Меган забрали банківські картки, паспорт і водійські права" — після інтерв'ю Гаррі та Меган зріс рейтинг королеви

"У Меган забрали банківські картки, паспорт і водійські права" — після інтерв'ю Гаррі та Меган зріс рейтинг королеви
Принц Гаррі та Меган Маркл під час інтерв'ю з Опрою Вінфрі / Getty Images

Онук королеви Єлизавети ІІ, принц Гаррі, і його дружина, американська акторка Меган Маркл, дали інтерв'ю популярній американській ведучій Опрі Вінфрі. Меган звинувачує монаршу сім'ю в расизмі. Каже, що її цькували. Букінгемський палац у відповідь оприлюднив заяву від імені королеви, у якій йдеться, що монарша сім'я буде вирішувати ситуацію у приватному порядку. А брат Гаррі, принц Вільям, сказав, що його родина - не расисти.

Расизм і суїцидальні думки – що розповіла Меган про монаршу сім'ю?

Принц Гаррі та його дружина відмовилися від претензій на британський трон і переїхали в США навесні 2020-го. Живуть у Каліфорнії і заробляють популярністю як колишні члени монархії, співпрацюючи з виробниками медіаконтенту Spotify і Netflix. Сім'я виховує сина Арчі та знов очікує на дитину, після викидня Меган влітку 2020-го. Як дізналися з інтерв'ю – чекають на дівчинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принц Вільям прокоментував звинувачення Меган Маркл у расизмі

Суть розмови Меган з Опрою - її враження про британську королівську сім'ю за два роки життя там. З її слів можна зрозуміти, що це була самотність, вимушене мовчання і постійні непорозуміння з членами королівської родини.

Перші сигнали, що Меган опинилась "у полоні", з'явились одразу після весілля, коли в неї забрали банківські картки, паспорт і водійські права. З пресою рекомендували не говорити, аби не бовкнула зайвого. Кульмінацією обурення, за її словами, стали дискусії про першу дитину Меган і Гаррі, коли їй натякнули, що син не отримає титул принца. На запитання Вінфрі, чи пов'язано це з кольором шкіри Арчі, адже у Меган афроамериканське коріння, та відповіла, що "під час вагітності її запитували, наскільки темною може бути шкіра дитини". Меган і Гаррі не сказали, хто саме запитував, але точно не королева чи її чоловік.

Меган зізналася про суїцидальні думки на тлі самотності й несприйняття королівською родиною.

"Мені було соромно зізнатися Гаррі. Але я знала, якщо не скажу, то вчиню це. Я просто не хотіла більше жити", - сказала Меган.

За її словами, думки про це не йшли їй з голови, і залишатися самій було небезпечно. Меган зверталася до кількох високих працівників монаршого двору. Але нічого не допомогло. У палаці натякнули, що звернення до лікарні матиме погану реакцію. Це стало переломним моментом, коли подружжя вирішило почати нове життя у США.

Виявилося, справжнє весілля Гаррі та Меган відбулося на 3 дні раніше, ніж те, яке бачив світ - пара в інтерв'ю назвала церемонію, яку бачили мільйони глядачі, виставою. Насправді ж таємно повінчалися під час приватної церемонії, на якій не було ні відомих гостей, ні родичів.

Гаррі розкрив деякі подробиці стосунків із батьком. За його словами, коли він звертався до принца Чарльза у важкий період, той перестав відповідати на телефонні дзвінки. Щодо рішення скласти королівські повноваження, той просив сина викласти пропозицію письмово. Щодо брата, принца Вільяма, Гаррі сказав, що дуже любить його, адже вони пережили разом стільки всього, мають багато спільного.

За словами Гаррі, стосунки з Меган врятували його, і відкрили очі на те, що відбувається в королівській родині. Гаррі шкодує, що його батько і брат досі "перебувають у цьому полоні й не можуть із нього вибратися".

У Букінгемському палаці у відповідь заявили, що час для оприлюднення інтерв'ю не найвдаліший. 99-річний чоловік королеви, принц Філіп, лежить у лікарні з хворим серцем.

"Уся родина засмучена, дізнавшись, наскільки складними були останні кілька років для Гаррі та Меган. Порушені запитання, особливо расові, непокоять. Хоча деякі спогади можуть різнитися, вони сприймаються серйозно, і сім'я розгляне їх приватно. Гаррі, Меган і Арчі завжди будуть коханими членами родини", ㅡ йдеться в заяві від імені королеви.

Незадовго до виходу інтерв'ю британське видання Times опублікувало матеріал, у якому йдеться, що Меган нібито змусила піти з роботи двох помічників і тиснула на третього.

"Меган і Гаррі продають славу в США. Велика Британія їх не цікавить"

Як пише в колонці для "УП" колишній український депутат, співголова групи "Україна-Велика Британія" у 2012-2014 роках Володимир Куренной – ціль інтерв'ю Меган і Гаррі – наробити галасу і продати славу в США, а схвалення їх слів у Великій Британії для них не надто важливе.

Подія, яка відбулася практично в міжнародний жіночий день, мабуть, стане найбільш резонансною в житті монархії після розлучення принца Уельського і трагічної загибелі матері принца Гаррі, принцеси Діани, в 1997-му.

Що розповіла Меган? Натяки на расизм у Букінгемському палаці – популярну тему в США, але не таку у Великій Британії. Хто цей расист у монаршій родині? Цього ні Меган, ні Гаррі не кажуть, і дають зрозуміти, що не скажуть.

Наступне звинувачення – тиск і цькування Меган, які були такими, що думала про суїцид. Але що саме вважає "тиском" і "цькуванням"? Які події? Невідомо. Відомо лише, що подружжя звернулося до служби Букінгемського палацу з проханням захистити Меган. Але їм відмовили. Із інтерв'ю зрозуміло, що Гаррі про це дізнався зараз. А де був тоді? Невже нічого не помічав? Не відчував психологічний стан коханої?

Ще одне звинувачення, що нібито хтось із королівської родини не хотів давати чи не дав титул принца синові Гаррі та Меган – Арчі. Відповідно до правил, титул принца Арчі міг отримати лише після того, як монархом стане батько Гаррі, принц Чарльз. Отже, на що жаліються, не зрозуміло. Також Гаррі скаржиться, що батько не говорить із ним. Але невже після такого інтерв'ю спілкування має відновитися?

Наслідки скандалу у Великій Британії виявилися геть іншими, ніж в США. Після інтерв'ю соцагенція Ipsos MORI провела дослідження настроїв британців. Їх запитали, чи не буде краще для країни, якщо монархію ліквідують. "Так, краще" сказали 17%. Байдуже або ті, хто вважає, що буде гірше - 83%. Такого рівня підтримки монархії давно не було. Другим запитанням заміряли популярність членів королівської родини. Найпопулярнішою залишається Єлизавета II. Їй довіряє 40% опитаних. Довіра до неї після інтерв'ю зросла на 8%. 32% довіряють брату Гаррі, принцу Вільяму, а це +2%. Далі його дружині Кейт - 29%, і +2%. Майже до всіх членів родини рівень довіри зріс чи залишився тим самим. Лише принц Гаррі втратив 18% довіри.

Тому немає сумнівів, що інтерв'ю не буде землетрусом для монархії. Є підстави казати, що Гаррі та Меган очікували такої реакції. Тому зі скаргами виступили не в Британії, а в США. Цільова аудиторія - американці. Прогресивні, ліволіберальні та заможні жінки Каліфорнії. Навіть дата, 8 березня, підтверджує це. Якщо в Британії їх засудять, в Штатах поаплодують і пожаліють.

Модні в США теми расизму, сексизму, боротьби за права жінок, особливо проти консервативної старої інституції, якою є монархія, не могли не викликати симпатію, увагу і підтримку за океаном. А з цим слід очікувати нових контрактів з американськими інформаційними корпораціями. На кшталт, останнього багатомільйонного контракту Меган і Гаррі зі Spotify.

Ще за життя Єлизавети II британська монархія проходила схожу історію. Уже другу американська акторка прийшла в родину Віндзорів. Перша - Волліс Сімпсон, яка у 1936 році стала причиною зречення престолу дядька британської королеви, короля Едварда VIII. Тоді монархія не просто вижила, а зіграла важливу роль у ІІ світовій війні та післявоєнній стабілізації. Другий досвід також невдалий. Але й зараз монархія переживе виклик, адже ця інституція значно важливіша для британців, ніж титули, карети і палаци.

"Якби не приналежність Гаррі та Меган до королівської сім'ї, Netflix навіть не став би з ними вести переговори"

"Ця жінка могла вдихнути нове життя в закостенілу британську монархію, члени якої, здавалося, хочуть перезавантажитися завдяки їй. Але замість цього відчула, що сім'я і придворні виявляють до неї неповагу і цураються. Тому вона та Гаррі відмовилися від королівських обов'язків і поїхали в США… Не важливо, як ставитеся до інтерв'ю, але приголомшує, як швидко Меган перетворилася з успішної, незалежної темношкірої, яка завоювала принца і решту Британії, в об'єкт цькування британських таблоїдів", - пише американська Los Angeles Times.

Французька Les Echos пише, що "Гаррі та Меган викрили королівську сім'ю, яка з великими труднощами приймає новачків, бо заздрить їх популярності. Що гірше, монархія не тільки старіє, але теж ретроградна... Це інтерв'ю ще більше поглибило розрив між монархією і британським суспільством"

"Можна тільки похвалити Меган і Гаррі за те, що пішли з "фірми", як самі називають королівську сім'ю, і за те, що намагаються заробити на життя. Щоб заробляти, їм доведеться виробляти контент для Netflix і Spotify, поки не зникне ефект новизни. Це нелегко. Їм доведеться конкурувати з блискучими режисерами з усього світу, витягуючи контент з нічого. Ані в Меган, ані в Гаррі немає великого досвіду у виробництві медіаконтенту. Якби не їх приналежність до королівської сім'ї, Netflix навіть не став би з ними вести переговори, не кажучи про угоду", - пише американська Politico.

"Слова Гаррі, що батько позбавив фінансів, здаються жалюгідними - дорослий, одружений чоловік з дитиною скаржиться, що батько не дає грошей? Усі ці плітки розділили націю. Невже це просто примхливе ниття розбещеного принца і його дружини з високими запитами? І це він говорить тоді, коли дідусь смертельно хворий?", - пише британська The Herald.

"На тлі страждань британського народу під час пандемії, скарги, що Гаррі та Меган відмовляли в охороні за кошти платників податків, або суперечки, чи має їх син Арчі бути принцом, і одкровення про сварку Меган і Кетрін щодо сукні на весіллі, в найкращому випадку цинічні, а в гіршому – нетактовні", - пише австралійська The Age.

Зараз ви читаєте новину «"У Меган забрали банківські картки, паспорт і водійські права" — після інтерв'ю Гаррі та Меган зріс рейтинг королеви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути