Ексклюзиви
середа, 25 травня 2022 22:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі проводять "чистки", Путін зняв із посад двох генералів - Defense Express

У Кремлі шукають винних у провалі війни проти України. Через це там проводять "чистки".

Президент Росії Володимир Путін зняв із посад ще двох генералів, повідомило Defense Express із посиланням на власні джерела.

За їхньою інформацією, було звільнено командувача Західного військового округу генерал-полковника Олександра Журавльова. Він був на цій посаді з 2018 року.

Автор: Олександр Журавльов у 2016 році командував військами РФ в Сирії.
  Defense Express
Defense Express

"Також існує непідтверджена інформація щодо командувача Східного військового округу генерал-полковник Олександра Чайко, якого на посаду призначили лише у листопаді 2021 року", - зазначає видання.

Автор: Генерал-полковник армії РФ Олександр Чайко.
  Defense Express
Defense Express

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба генералів: у російській військовій верхівці не можуть поділити владу

Видання припускає, що на цих військових буде покладена відповідальність за провал першого етапу вторгнення війни Росії проти України.

Журналісти наголошують, що єдиний командувач військового округу, який нині не потрапив в опалу, – генерал армії Олександр Дворніков, який командує всіма силами РФ в Україні.

"Зі свого боку він намагається знайти власних цапів-відбувайлів, на яких буде скинуто провину з величезними втратами на Ізюмському напрямку та різким зменшенням масштабів кінцевої мети операції. Але з цим можуть виникнути складності", – наголосили там.

Раніше Інститут вивчення війни повідомляв, що російська влада проводить "чистки" генералів збройних сил через провали у війні проти України. Особливу увагу вони приділяли пошуку винуватця за знищення крейсеру "Москва". За наявними даними, російська влада заарештувала командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Ігоря Осипова. Крім того, країна-агресор веде розслідування щодо начальника штабу Чорноморського флоту віце-адмірала Сергія Пінчука. Також за незадовільну роботу знято зі своїх посад цілу низку російських командирів. Серед тих, хто потрапив під "чистку", називають командира 6-й загальновійськової армії російських загарбників, командира і заступника командувача 1-ї гвардійської танкової армії, а також командира 22-го армійського корпусу окупантів.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі проводять "чистки", Путін зняв із посад двох генералів - Defense Express». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути