Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2022 03:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Боротьба генералів: у російській військовій верхівці не можуть поділити владу

Боротьба генералів: у російській військовій верхівці не можуть поділити владу
У командувача Південним військовим округом, генерала армії Олександра Дворнікова конфлікти з офіцерами. Фото: mil.ru.

У Росії продовжується наростати конфлікт між начальником Генерального штабу РФ, генералом армії Валерієм Герасимовим (кличка в офіцерському середовищі "Угрюмий") та командувачем Південного військового округу генералом армії Олександром Дворніковим (кличка "Дядя Саша").

Причиною є бажання останнього отримати високі посади у Збройних силах РФ, повідомив у Telegram журналіст Роман Цимбалюк.

"Дядя Саша" небезпідставно вважає "Угрюмого" на порядок нижчим за його рівнем професійної підготовки та військового досвіду, а отримання всіх посад та звань Герасимовим приписує до корупційних зв'язків останнього у вищих ешелонах російської влади", - розповів Цимбалюк.

За його інформацією, Дворніков відкрито конфліктує з Герасимовим, звинувачуючи його в цілеспрямованому недопущенні його просування кар'єрними сходами. Це проявляється у словесних перепалках на нарадах та особистих розмовах між ними.

"Взаємини "Дяді Саші" та "Угрюмого" вже давно вийшли назовні і відкрито обговорюються офіцерами Південного військового округу. Початок війни Росії проти України ознаменував новий етап боротьби двох генералів", - зазначив журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін "прибирає" профнепридатних старих генералів і набирає молодих - полковник СБУ

За словами Цимбалюка, Герасимова у Росії вважають основним винуватцем провалу "бліцкригу" в Україні через бездарне планування та підготовку проведення операції. У той час генерал армії Дворніков вважає собі "геніальним воєначальником", бо війська Південного військового округу, якими він командує, змогли захопити значну частину території України.

"Одночасно до "Дяді Саші" з боку командування Збройних Сил РФ висуватимуться претензії у величезній кількості загиблих військовослужбовців, великих втратах озброєння та військової техніки під час бойових дій. А також в обмані керівництва збройних сил РФ у питаннях готовності військ Південного військового округу до військових дій на території України", - наголосив журналіст.

За його словами, Дворнікова вважають винуватцем у втратах самі офіцери Південного військового округу. Однак, це не зупиняє його у намаганнях "підсидіти" "Угрюмого".

"І все це призводить до прагнення Дворнікова ще більше "прославитися" під час бойових дій, а також ще більших втрат серед військовослужбовців Російської Федерації", - додав Цимбалюк.

Через те, що плани Росії в Україні провалилися, у квітні президент РФ Володимир Путін призначив Дворнікова відповідальним за війну в Україні. Через жорстокі та цинічні методи бомбардування мирних жителів у Сирії його прозвали "м'ясником Алеппо".

Зараз ви читаєте новину «Боротьба генералів: у російській військовій верхівці не можуть поділити владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути