четвер, 16 грудня 2021 17:44

У КНДР через роковини смерті вождя людям заборонили сміятися

У КНДР через роковини смерті вождя людям заборонили сміятися
Кім Чен Ір у 2007 році. Він помер від серцевого нападу 17 грудня 2011 року у віці 69 років / Getty Images

Північним корейцям заборонили сміятися та пити алкоголь протягом 11 днів з нагоди десятої річниці смерті колишнього лідера Кім Чен Іра.

Влада наказала людям не показувати жодних ознак щастя, доки Північна Корея поминає його смерть. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Південна Корея і КНДР готові оголосити про завершення 70-річної війни

Кім Чен Ір правив Північною Кореєю з 1994 року до смерті в 2011 році, а потім його владу успадковував третій і наймолодший син, нинішній лідер Кім Чен Ин.

Тепер, через 10 років після смерті, північнокорейців змушують дотримуватися 11-денного періоду жалоби, коли їм не дозволяється сміятися або вживати алкоголь.

"У період жалоби ми не повинні вживати алкоголь, сміятися та займатися дозвіллям. Нам заборонено ходити за продуктами 17 грудня – у річницю смерті. У минулому багатьох людей, яких ловили у стані алкогольного сп'яніння під час жалоби, заарештовували і розглядали як ідеологічних злочинців. Їх забирали, і більше ніхто ніколи не бачив. Навіть якщо член вашої сім'ї помер під час жалоби, вам не можна голосно плакати, а тіло слід винести після того, як траур закінчиться. Люди не можуть відзначати власні дні народження", - сказав Radio Free Asia RFA північнокорейець із міста Синійджу.

Кім Чен Ір помер від серцевого нападу 17 грудня 2011 року у віці 69 років, він правивши країною протягом 17 років за умов жорстокої репресивної диктатури.

Щорічна жалоба Кім Чен Іру зазвичай становить 10 днів, але цього року буде 11 днів, щоб відзначити десяту річницю його смерті.

Інше джерело сказало, що поліцейським наказано стежити за людьми, які не виглядають належним чином засмученими під час жалоби.

"У них буде особливий обов'язок – розправлятися з тими, хто завдає шкоди настрою колективної жалоби. Це спеціальна служба поліції на місяць. Чув, що правоохоронці взагалі не можуть спати", - сказав він RFA.

Три покоління сім'ї Кімів правлять Північною Кореєю з того часу, як Кім Ір Сен заснував країну 1948 року. Коли Кім Ір Сен помер 1994 року, його старший син Кім Чен Ір успадкував владу. Кім Чен Ин - третій і молодший син Кім Чен Іра.

У КНДР школяра засудили до 14 років примусових робіт за те, що переглянув 5 хв. фільму.

Зараз ви читаєте новину «У КНДР через роковини смерті вождя людям заборонили сміятися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути