вівторок, 16 травня 2017 15:30

Трамп відреагував на скандал навколо секретних даних

Трамп відреагував на скандал навколо секретних даних
Трамп розповів, про що йшлося на зустрічі з Лавровим. Фото: The Washington Post

Президент США Дональд Трамп повідомив, про що говорив із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на зустрічі в Білому домі.

Лідер США зробив заяву на тлі публікації видання The Washington Post про те, що Трамп передав Лаврову засекречену інформацію американської розвідки. Про це повідомляє espreso.tv.

"Як президент я хотів поділитися з Росією (на відкритій зустрічі Білого дому), на що я маю абсолютне право, фактами, стосовно боротьби з тероризмом і забезпечення безпеки польотів авіакомпаній. Обговорювали гуманітарні причини, плюс я хочу, щоб Росія значно активізувала свою боротьбу з тероризмом та "Ісламською державою", - написав Трамп у своєму аккаунті в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін особисто просив Трампа про зустріч із Лавровим

Американське видання Washington Post виступило з твердженням, що президент США Дональд Трамп під час зустрічі в Білому домі поділився з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим і послом РФ Сергієм Кисляком надсекретними розвідувальними даними.

Газета посилається на анонімні джерела з-поміж чинних і колишніх американських посадовців. За їхніми словами, Трамп розкрив інформацію, яка ставить під загрозу "найважливіше джерело інформації" про терористичне угруповання "Ісламська держава".

У Білому домі ці твердження активно спростовують. Публікацію Washington Post називають брехливою. Російська сторона поки що ніяк не коментує ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Трамп відреагував на скандал навколо секретних даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути